20 / 04 / 2024

Sultanahmet Camii'ni yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor!

Sultanahmet Camii'ni yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor!

TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor.



TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İnanç Turizmi 2014 Raporuna göre, Türkiye'den kutsal topraklara hac ve umre için gideceklerin bu yıl yapacağı harcama 845 milyon avroyu yani yaklaşık 2,3 milyar lirayı bulacak. TÜRSAB'm inanç turizmi raporu açıklandı. Dünya Turizm örgütü rakamlarına göre, 2013 yılında dünyada turizm amaçlı seyahat edenlerin sayısı 1 milyarı aştı. Söz konusu 1 milyar kişinin yaklaşık 300 milyonu tatiline "inancı" da dahil ediyor. Dünyada giderek büyüyen inanç turizminden elde edilen gelir 20 milyar dolara yaklaşmış durumda. Türkler m bu yıl hac; ve umre için 1,1 milyar dolarlık harcama yapması beklenirken söz konusu pazardaki payı yüzde 5 seviyelerine ulaşacak. Türkiye'den kutsal topraklara hac ve umre için gideceklerin bu vıl yapacağı harcama 845 milyon avroyu (1,1 milyar dolar) yani yaklaşık 2,3 milyar lirayı bulacak. 


ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK 

Rapora göre, Türkiye'de 400500 bin kişi dini amaçlı olarak Suudi Arabistan'a giderken, Türk turizmi açısından ela "inanç" her geçen yıl daha büyük bu- önem taşıyor. Üç büyük dinin kutsal mekanlarının bulunduğu Türkiye'ye dini amaçlı seyahat edenlerin sayısı 2007 yılında 147 bini aşarak zü"ve noktasına ulaştığı belirtilen raporda, "Ancak daha sonraki yıllarda komşu ülke Suriye ve Irak'ta yaşananlar, İsrail ile artan gerginlik bu rakamı 2013 yıkıda 59 bine kadar düşürdü. Bu sene yılın ilk alü aynıda Türkiye'ye dini amaçlı yapılan seyahatlerin sayısı 55 bine ulaşarak umut verse de komşu ülkelerde gerginliklerin halen devam ediyor olması 2007 yılı rakamlarına ulaşmanın şu an için zor olduğunu ortaya koyuyor" değerlendirmesi yapıldı. 


10 YILIN ZİRVESİNDE 

Raporda, dünya çapında giderek daha çok ilgi gören inanç turizmi, "İnsanların devamlı ikamet ettikleri, çalıştıkları ve her zamanki olağan ihtiyaçlarını karşıladıkları yerlerin dışına, dini inançlarım gerçekleştirmek inanç çekim merkezlerini görmek amacıyla yaptıkları turistik amaçlı geziler" olarak tanımlandı. Rapora göre, Türkiye'den bu yıl görevliler dahil 61 bin 300 kişi kutsal topraklan ziyaret edecek. Hacı adaylarının bulunduğu ilk kafile 1 Eylül Pazartesi günü törenle uğurlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığının verdiği bilgiye 22 bin 231 kişi şirketler aracılığıyla, kalan yüzde 39 bin 69 kişi de Diyanet İşleri Başkanlığı ile kutsal topraklan ziyaret edecek. 8 bine yakın Türk vatandaşı da AB ülkeleri ve dünyanın diğer yerlerinden Diyanet'in organizasyonuna katılacak. Bu yıl hacca gidecek adayların yüzde 53'ünü kadınlar oluşturacak. Rapora göre, bu yıl içinde umreye gidenlerin sayısı 400 bini aşarak rekor kırdı. TÜRSAB acentelerinden ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alman bilgilere göre hacı adayları, bu seyahat sırasında ortalama 4 bin avro harcarken, umre için bu rakam ortalama 1.500 avro düzeyinde seyrediyor. 



Günboyu 


Geri Dön