25 / 04 / 2024

Sultanahmet Köftecisi Avrupa'da yeni şubeler açacak!

Sultanahmet Köftecisi Avrupa'da yeni şubeler açacak!

İstanbul'un asırlık markalarından Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yurtdışı atağına kalktı. Şirket, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şubeyle yüzlerce Türk'e yurtdışında istihdam imkanı sağlayacak.



İstanbul'un asırlık markalarından Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yurtdışı atağına kalktı. Şirket, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şubeyle yüzlerce Türk'e yurtdışında istihdam imkânı sağlayacak master franchising anlaşmalarına imza attı. 1920'de kurulan tarihi işletmede 4'üncü kuşağın işbaşı yapmasıyla yurtdışında şubeleşme çalışmalarına hız verildi. İlk yurtdışı deneyimini Azerbaycan'da yaşayan ve Bakü'deki şube sayısını 3'e çıkaran Sultanahmet Köftecisi, Avrupa'ya açılma girişimlerinden de olumlu sonuç aldı. Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tezçakın, İngiltere'de 40, Almanya'da 15, Hollanda'da da 5 şubelik master franchising anlaşmasının imzalandığını, yerel üretim merkezleri kurulması çalışmalarına başlandığını bildirdi. Üretim merkezlerinin İngiltere'de Manchester, Almanya'da Saarbrücken, Hollanda'da da Amsterdam'da olacağını kaydeden Tezçakın, şunları söyledi: "Üç ülkede de ilk dükkânların açılacağı binalar bulundu. Gerekli onayların ardından tefriş çalışmalarına başlanacak. 2016'da üç ülkede de açılışımızı yapacağız. Ardından diğer şubelerin açılış çalışmalarına başlanacak." 


TÜRKLERE İŞ İMKÂNI 

Sultanahmet Köftecisi'nin kurum içi verdiği eğitimlerle sektörde bir okul haline geldiğini belirten Tezçakın, "Franchising anlaşmaları yaparken ülkemize azami katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Her anlaşmada personelin Türkiye'den götürülmesi şartı yer alıyor. Bu proje ile yüzlerce Türk gencine istihdam imkHanı sağlayacağız" diye konuştu. 


Marketlere giriyorlar

Tezçakın, Sultanahmet köftesini daha geniş kitlelere sunmak için de dondurulmuş gıda pazarına gireceklerini söyledi. Tezçakın, "Bu sayede ürünler marketlerde, Sultanahmet Köftecisi şubelerinde paket olarak satılabilecek" dedi.


Sabah


Geri Dön