28 / 03 / 2024

Sultanahmet'teki butik oteller Hilton'dan pahalı!

Sultanahmet'teki butik oteller Hilton'dan pahalı!

Sultanahmet'in tarihi sokaklarında yer alan butik oteller yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Zengin turistlerin yeni tercihi olan tarihi yarımadadaki bu küçük oteller, pahalılıkta dünya çapındaki otel zincirlerini geride bırakıyor.



Sultanahmet'te yer alan bazı butik otellerin düşük sezonda oda fiyatı 300 Euro'ya kadar çıkabiliyor. Yoğun sezonda ise bu fiyat 400 Euro'yu buluyor. Bunun en büyük sebebi ise butik otellerin tarihi mekanlara yakınlığı ve turistin kendini evinde hissetmek istemesi. Turizm internet sitelerinden araştırıldığında bu rakamların 5 yıldızlı otellerin fiyatının üstünde olduğu görülüyor. 



Dünyada yeni trendin butik oteller olduğunu söyleyen Sultanhan Otel'in Müdürü Enis Akçan, tarihi mekanlara kolay ulaşımın beş yıldızlı otel yerine butik otellerin tercih edilmesinde etkili olduğunu ifade etti. Akçan. "Yüzlerce kişi ile birlikte kahvaltı etmek, konaklamak artık turistlere cazip gelmiyor. 

Özellikle zengin turistler gittiği bölgenin tarihi dokusuna uygun küçük otellerde konaklıyor." şeklinde konuştu. Ayasofya'nın bitişiğinde bulunan diğer bir butik otel Ottoman Imperial'da ise kışın 120 Euro'yu bulan oda fiyatı yazın 400 Euro'ya kadar çıkıyor. Genel Müdür Serdar Balta, civarda bulunan butik otellerin müşteriye yakın ilgi sebebiyle tercih edildiğini belirtti. 


Zaman


Geri Dön