25 / 04 / 2024

Sultanbeyli büyük projelerle adından söz ettiriyor!

Sultanbeyli büyük projelerle adından söz ettiriyor!

Sultanbeyli, büyük projelerle adından sıkça söz ettiriyor. Fiziksel ve sosyal belediyeciliğin yanında, örnek eğitim projeleri ve uluslararası kültürel etkinlikleri ile de bilinen Sultanbeyli, ramazanı dopdolu geçiriyor...



Sultanbeyli birkaç yıldır hayata geçirdiği projelerle değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. TEM bağlantı yollarıyla kaderi değişen ilçe, kısa sürede çıtasını yükseltti ve büyük atılımlar gerçekleştirdi. İlçe, Anadolu Yakası'nın ve İstanbul'un cazibe merkezi olmaya şimdiden aday. Sultanbeyli halkının yıllardır özlemini çektiği TEM bağlantı yolları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı ve ilçe, şehriyle bağını kuvvetlendirdi. Bu açılışın ardından kente adeta yatırım yağmaya başladı. İlçede konut projeleri, alışveriş merkezleri, oteller ve fabrikalar yükseliyor. Birçok alanda gelişmenin yaşandığı ilçeye, farklı fabrikaların ve sivil toplum kuruluşlarının genel merkezi taşındı.


Kamu binalarının birçoğunu yenileyen, büyük bir kısmına da yeni kavuşan Sultanbeyli, hükümet konağı, askerlik şubesi, hastane, polis merkezleri, kültür merkezleri, yeni okullar, parklar ve yepyeni hizmetlerle büyüdü. Sadece bu bölgede yetişen İstanbulensis çiçeğini taşıyan logosu, şehrin tarihine ışık tutan Aydos Kalesi ve sultanların yollarının kesişmesiyle bilinen tarihiyle ilgili yaptığı tarihi ve kültürel çalışmalarla adını dünyaya duyurdu.


MODERN HÜKÜMET KONAĞI VE ASKERLİK ŞUBESİ


Kamu binalarını yenileme adına çalışmaların yapıldığı Sultanbeyli'de bu kapsamda Hükümet Konağı ve Askerlik Şubesi inşa edildi. Modern bir görüntüye sahip olan yapılar ilçe halkına sunulan hizmetin kalitesini artırdı. Daha önce Kaymakamlık bünyesinde bulunan kurumlar farklı noktalarda hizmet veriyor ve bu da ilçe halkını oldukça zorluyordu. Ancak yeni yapılan Hükümet konağı birimleri tek çatı altında toplarken, hizmetin de kalitesini artırdı. Bunun yanı sıra daha önce ilçe gençleri askerlik işlemlerini yaptırabilmek için ilçeye yakın olan şubelere gidiyor ve bu da onları zor durumda bırakıyordu. Sultanbeyli Belediyesinin destek ve katkıları sonucu ilçe Askerlik Şubesi'ne kavuştu ve artık gençler askerlik işlemlerini kendi ilçelerinde yapıyor.


Gölet projesi bitme aşamasında


Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in göreve gelmesinin ardından hayat bulan Gölet Projesi'nin temelini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş attı. Temel atma töreninin ardından çalışmaların hızlı bir şekilde başladığı Gölet, şu an bitme aşamasında. İçinde sosyal tesislerin ve spor alanlarının bulunduğu proje sonlandığında Sultanbeyli halkına yepyeni bir yaşam alanı ortaya çıkacak. İlçe halkı günün yorgunluğunu Gölet tesislerinde atabilecek.


İstanbul'un çiçeği: İstanbulensis


Sultanbeyli'de bu gelişimin sembolü 2009 yılında belediyenin logosuna taşınan İstanbulensis çiçeği oldu. Dünyada sadece bu bölgede yetişen ve belediye tarafından koruma altına alınan çiçek, Latince isminde İstanbul kelimesini taşıyan tek çiçek olarak nam salmış. Belediye her yıl, çiçek adına şiir festivalleri düzenliyor, çiçeğin ismini birçok çalışmada yaşatıyor.


Her mahallede sokak iftarı


İftar çadırları yerini sokak iftarlarına bıraktığından beri Sultanbeyli Belediyesi, vatandaşları mahallelerinde ağırlıyor. İlçenin merkezî noktalarına kurulan iftar sofrasında Başkan Hüseyin Keskin, binlerce vatandaşla buluşuyor. Bu programa göre ilçede bulunan tüm mahallelerde iftar sofraları kuruluyor. Ramazan'ın neşesi çocuklar için iftar öncesi şenlikler düzenleniyor. Sultanbeylili minikler Ramazan kültürüne has eğlencelerle dolu programlarda eğleniyor.


Bu programlar dışında, şehit ve gazi aileleri, engelliler, dernekler, kamu çalışanları ve tüm siyasi parti teşkilatları için iftar programları ile Sultanbeyli Belediyesi'nin kurulduğu günden bugüne kadar ilçeye hizmet etmiş ve etmeye devam eden eski belediye başkan ve ekipleri, meclis üyeleri, parti teşkilatlarının başkan ve adayları için vefa iftarları düzenleniyor. Kurulacak olan iftar sofraları Sultanbeyli'de gönül köprülerine dönüşüyor.


400 yataklı dev devlet hastanesi


İlçenin en büyük eksiklerini gidermek adına çeşitli çalışmaların gerçekleştiği Sultanbeyli özlemini çektiği devlet hastanesine yakın zamanda kavuşacak. 17 bloktan oluşan dev hastane 68 bin 848 metre kare alan üzerine inşa ediliyor. Battalgazi Mahallesi'nde inşasına başlanan tam donanımlı hastane, ilçenin tüm sağlık ihtiyacına cevap verecek özelliklere sahip olacak. Bölge hastanesi niteliğindeki hastanede, Sultanbeylililerin çevre ilçelere gitmesine gerek bırakmayacak tüm birimler düşünüldü. Hastanede 10'un üzerinde ameliyathane, beyin cerrahi polikliniği, göğüs polikliniği, çocuk polikliniği, kadın doğum polikliniği gibi birçok bölüm bulunuyor.


Gönül sofralarında buluşuluyor


Sultanbeyli Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı. Belediye her yıl olduğu gibi yine çok sayıda iftar programıyla ilçe halkını aynı gönül sofralarında buluşturmaya devam ediyor.Sokak iftarlarıyla ilçe halkının birlik ve beraberlik duygusunu güçlendiren belediye, Kent Meydanı'nda düzenlediği çeşitli etkinliklerle vatandaşta farkındalık oluşturuyor. Mustafa Karataş, Ömer Döngeloğlu ve Nihat Hatipoğlu gibi ünlü isimlerin yer aldığı etkinliklerde çocuklar da unutulmadı. Her mahallede gerçekleşecek olan iftar programı öncesinde minikler için şenlikler düzenleniyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de Sultanbeyli Kent Meydanı'nda Teravih Namazı sonrası çeşitli etkinlikler düzenleniyor.


SUGEM, okula yardımcı


Belediye tarafından oluşturulan Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi'nde 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrenciler için eğitim desteği sağlandı. Merkezde öğrenciler, ücretsiz eğitim aldı. Bünyesinde bilgisayar sınıfı, kütüphanesi ve 8 adet etüt salonu olan merkezde, alanında uzman eğitimciler, gençlere okul derslerinde büyük destek verdi. Yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bırakan merkezler yaz aylarında ise gençlerin eğitimlerine açmış olduğu yaz okullarıyla katkı sundu.


Sultanbeyli'de önce eğitim


Sultanbeyli'de belediye öncülüğünde diğer kurumların desteğiyle son üç yılda tam 11 yeni okul hizmete girdi. Bununla birlikte ilçede şu anda yedi okul inşaat halinde. Sultanbeyli Belediyesi'nin eğitime verdiği destek, yeni okullarla sınırlı kalmadı. Sultanbeyli'nin Eğitim ve Kültür Yılı'nın en önemli projelerinden SBS 1001 Eğitim Destek Projesi de meyvelerini verdi. Hem SBS'ye giren öğrenci sayısında, hem de başarı yüzdesinde ciddi artış kaydedildi.


Gençlere yatırım


İSTKA'dan aldığı destekle inşa edilerek geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan ve Sultanbeyli için bir ilk olan İstanbulensis Gençlik Merkezi ilçe gençlerine yepyeni ufuklar açıyor. Gençlik merkezinde birçok alanda eğitim veriliyor. İstanbulensis Gençlik Merkezi'nin yanı sıra Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi'nde de (SUGEM) ilçe gençlerine eğitim veren belediye, gençlerin gelişimine katkıda bulunuyor. Gençlik merkezleri çağın gereklerine uygun şekilde dizayn edildi.


Yenişafak Gazetesi


Geri Dön