16 / 04 / 2024

Sultanbeyli Gölet projesi başlandı!

Sultanbeyli Gölet projesi başlandı!

Sultanbeyli'nin orta yerinde boğulma vakalanyla bilinen gölet, halkın korkulu rüyası olmayacak. Gölet ve çevresine spor ve eğlence alanları yapılarak hayat verilecek  



Sultanbeyli'nin orta yerinde bir çok boğulma olayının yaşandığı kabus gölet, rekreasyon projesiyle ilçenin çekim merkezi haline   getirilecek. Büyükşehir Belediyesi ile Sultanbeyli Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği ve ilçenin vizyonuna önemli katkı sağlaması beklenen Gölet Projesi'nin yapım aşamasına gelindi. Yavuz Selim, Fatih, Orhangazi ve Hamidiye mahallelerinin tam ortasında bulunan göletin tamamlanmasıyla birlikte, ilçe sakinlerinin korkulu rüyası olan gölet, güzel görüntüsü ve etkinlikler ile gündeme gelecek.

13 AYDA TAMAMLANACAK

Gölet Projesi, Ankara'daki Göksu Parkı'nın bir benzeri olacak. Proje, aynı zamanda İstanbul Anadolu Yakası'nm en büyük rekreasyon alanı olacak. şžubat ayında yapımına başlanacak olan proje ilçede şimdiden heyecan yarattı. 11 ayda tamamlanması beklenen ve 13 milyon liraya mal olacak olan proje, ilçenin bütün sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecek kapasite de
 olacak. Proje ile ilgili bilgi veren Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut, şunları söyledi: 'Sultanbeyli Gölet projesi ܎BB ve belediyemizin, 2005 yılından beri gündeminde olup da bir türlü gerçekleştirilemediği yatırımdı.
170 dönümlük alana sahip bölgenin yüzde 42'sini ise gölet oluşturuyor.' Gölet projesi içinde 1 futbol, 2 basketbol, 2 voleybol sahası, 1 tenis kordu bulunuyor. Ayrıca, yürüyüş alanları, seyir terasları, çay bahçesi, restoran, parklar ve tiyatro amfisi bulunuyor.
Habertürk


Geri Dön