29 / 03 / 2024

Sultanbeyli Sebze ve Meyve Hali 25.5 milyon TL'ye satılıyor!

Sultanbeyli Sebze ve Meyve Hali 25.5 milyon TL'ye satılıyor!

Sultanbeyli Belediyesi, Sultabeyli İli Battalgazi İlçesi'nde yer alan sebze ve meyve halini satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 25 milyon 510 bin TL olarak belirlendi.



SULTANBEYLİ YAŞ SEBZE VE MEYVE HALİ BÜTÜN OLARAK SATIŞ İHALE İLANI



MADDE 1-Aşağıda özellikleri belirtilen Battalgazi Mahallesi Kubbe Caddesi ile Bosna Bulvarı kesişiminde yer alan, mülkiyeti Sultanbeyli Belediyesine ait, üzerinde Yaş Sebzeye Meyve Halinin bulunduğu alanın, içerisindeki müştemilatları ile birlikte bütün olarak satışı yapılacaktır, ihale 18.02.2016 tarihine tesadüf eden Perşembe günü saat 10:00’da “Abdurrahmangazi Mahallesi, Belediye Caddesi, No:4, Sultanbeyli/İSTANBUL” adresindeki Sultanbeyli Belediye Başkanlığı binasındaki Encümen odasında, Belediye Encümenince 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 36. maddesi uyarınca “Kapalı Teklif Usulü” artırma suretiyle yapılacaktır.


MADDE 2- SATILACAK TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ


Mahalle: Battalgazi

Ada-Parsel: 0/1415

Alanı (m2): 8.875,65

Nitelik: Yaş Sebze ve Meyve Hali

Cadde: Kubbe Caddesi

Muhammen Satış Bedeli (TL): 25.510.000,00

Geçici Teminat (TL): 765.300,00


MADDE 3- İdare, hale gününe kadar ilan edilen taşınmazın ihalesinden vazgeçme hak ve yetkisine sahiptir.


MADDE 4- İHALEYE KATILABİLECEKLER: Söz konusu ihaleye, ihale kanununda belirtilen niteliklere haiz olan özel ve/veya tüzel kişiler katılabilecektir, ihaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet ihale kanunu ve bu kanunun 74. maddesine dayanılarak çıkarılan yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminat yatırmak ve istenilen belgeleri bulundurmak şarttır.


MADDE 5- İHALEYE KATILAMAYACAKLAR: 2886 sayılı kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler ile 83. Maddede belirtilen şahıslar gerek doğrudan ve gerekse bir vasıta ile ihaleye giremezler. Bu yasağı saymayarak ihaleye girenler arttırmaya girmiş ve üzerine ihale yapılmış bulunursa, ihale bozularak muvakkat teminatı, mukavele yapılmış ise mukavele feshedilerek kesin teminatı irad kaydedilir.


MADDE 6- İHALENİN GERÇEKLEŞMESİ: İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir, ihale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir, idarenin ve komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.


MADDE 7- İHALEYE KATILACAKLARDAN İSTENİLEN BELGELER: İhaleye katılacaklardan istenilen belgeler, ihalenin yapıldığı yıl içinde belgenin aslı, noter tasdikli sureti veya aslı idarece görülmüştür kaşesi vurulmak suretiyle; Belgelerin ihalenin yapılacağı saatte eksiksiz, listedeki sıraya göre, kapalı zarf içinde Encümene teslim edilmesi gerekmektedir. Eksik veya karışık olarak zarfın içine konulan belgeler kabul edilmeyecektir.


A)GERÇEK KİŞİLERDEN

1- Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olmak

2- İkametgah belgesi ve tebligat adresi

3- Nüfus cüzdanı sureti ve T.C. Kimlik numarası

4- Noter tasdikli imza beyannamesi,

5- Savcılık sabıka kaydı evrakı,

6- Vergi dairesince borcu olmadığına dair belge,

7- Geçici teminat mektubu veya makbuzu.

8- Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi.

9- İhaleye giriş dosya bedeli (Şartname Bedeli) 500,00 TL’nin Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırıldığına dair makbuz


B)TÜZEL KİŞİLERDEN

1- Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicili Müdürlüğünden, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden, idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya ilgili makamdan) ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.

2- Tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir "Ticaret Sicil Gazetesi"

3- Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noter tasdikli imza sirküsü (Dernekler için karar defterinin ilgili sayfasının onaylı sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi)

4- Vakıflardan; ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış kararın aslı veya noter tasdikli sureti ve ihaleye katılmak üzere yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza sirküsü,

5- Derneklerden; ihaleye katılmak üzere yetkilendirdiği kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi, dernek tüzüğünün noter tasdikli sureti,

6- Vergi dairesince borcu olmadığına dair belge,

7- Şirketin SGK Genel Müdürlüğüne prim borcu olmadığına dair evrak getirilmesi gerekmektedir.

8- Geçici teminat mektubu veya makbuzu.

9- Temsil durumunda noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi. 

10- İhaleye giriş dosya bedeli (Şartname Bedeli) 500,00 TL'nin Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırıldığına dair makbuz 


C) ORTAK GİRİŞİM OLMASI HALİNDE

Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ve Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (A) veya (B) maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler istenecektir.

Not: ihale Şartnamesi makbuz karşılığı Sultanbeyli Belediyesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden alınacaktır.



Geri Dön