25 / 04 / 2024

Sultanbeyli'de icradan 7 milyon 221 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Sultanbeyli'de icradan 7 milyon 221 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Sultanbeyli Belediyesi gayrimenkul satıyor.  Toplam bedeli 7 milyon 221 bin TL olarak belirlenen gayrimenkulün ihalesi 16 Haziran 2011 tarihine tesadüf eden Perşembe günü saat: 10.00da Sultanbeyli Belediye Başkanlığı binasındaki Encümen odasında yapılacak



Sultanbeyli Belediyesi tarafından verilen  ilan şu şekilde;

SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İHALE İLANI

MADDE 1 - Aşağıda özellikleri belirtilen Sultanbeyli Belediyesi mülkiyetindeki taşınmaz yapılacak ihale ile satılacaktır, ihale 16/06/2011 tarihine tesadüf eden Perşembe günü saat: 10:00'da"Abdurrahmangazi Mahallesi, Belediye Caddesi No:4 SULTANBEYLİ" adresindeki Sultanbeyli Belediye Başkanlığı binasındaki Encümen odasında, Belediye Encümenince 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 36. maddesi uyarınca Kaoaiı teklif Usulü" artırma suretiyle yapılacaktır..

Man.      Pafta Ada Par Yüzölçümü (m2) İmar Durumu Cd/S Muhammen Satış Bedeli (TL) Seçici Teminat Bedeli (TL)
A.Gazi     G22-B-01-D-1-A 5551 15. 6017,50 1/5000 Ölçekli Planda     Atatürk       7.221.000 TL + KDV 216.630

Konut+Ticaret alanında (Yoğunluk 215 kişi/ha)

MADDE 2- idare, ihale gününe kadar ilan edilen taşınmazın ihalesinden vazgeçme hak ve yetkisine sahiptir.

MADDE 3- İhaleye katlabilecekler: Söz konusu ihaleye, ihale kanununda belirtilen niteliklere haiz olan özel ve/veya tüzel kişiler katılabilecektir, ihaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet ihale kanunu ve bu otunun 74. maddesine dayanılarak çıkarılan yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminat yatırmak ve istenilen belgeleri Dulundurmak şarttır.

MADDE 4- İhaleye katlamayacaklar: 2886 sayılı kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler ile 83. maddede belirtilen şahıslar gerek doğrudan ve gerekse bir vasıta ile ihaleye giremezler. Bu yasağı saymayarak naleye girenler arttırmaya girmiş ve üzerine ihale yapılmış bulunursa, ihale bozularak muvakkat teminatı, mukavele yapılmış ise mukavele feshedilerek kesin teminatı irad kaydedilir.

MADDE 5- idare 'ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.ihale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir, idarenin ve komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez. 

MADDE 6- ihaleye katılacaklardan istenilen belgeler ihalenin yapıldığı yıl içinde belgenin aslı-veya noter tasdikli sureti olmak şarjıyla,

A) GERÇEK KİŞİLERDEN
1- ikametgah belgesi.
2- Nüfus cüzdanı sureti.
3- Noter tasdikli imza beyannamesi.
4- Geçici teminat mektubu veya makbuzu.
5- Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekaıet eoere alî ~ıza Deyarrares;.
6- Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak grşiT oeyannamesi.
7- ihaleye giriş dosya bedeli 300,00 TL'nin Mali Hizrre:!er Mudü'lüğüne yatırıldığına dar makbuz

B) TÜZEL KİŞİLERDEN
1 - idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.
2- Noter tasdikli imza sirküsü (Demekler için karar defterinin ilgili sayfasının onaylı sureti ve yetkilinin noter 'asdık.1 imza beyannamesi).
3- Geçici teminat mektubu veya makbuzu.
4- temsil durumunda noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi.
5- Ortak girişim oiması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi.
6- ihaleye giriş dosya bedeli 300,00 TL'nin Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırıldığına dair makbuz

C) Ortak girişim olması halinde; Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (A) veya (B) maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler istenecektir.

MADDE 7- Geçici Teminat: Muhammen bedel üzerinden %3 (yüzde üç) nispetinde hesap edilerek alınacaktır.

MADDE 8- Kesin Teminat: ihale bedeli üzerinden %6 (yüzde altı)-nispetinde hesap edilerek alınacaktır.

MADDE 9- Geçici ve Kesin teminat olarak şunlar alınır:
a) Tedavüldeki Türk Parası
b) Bankalar ve Özeı F.nans Kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları,
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.)

MADDE 10- Teminatların Teslim Yeri: Bankalarca veya ezel finans kurumlarınca, verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırılması zorun¬ludur. Teminat olarak Banka teminat mektubu verecekler ise, bu teminat mektubunu istenilen diğer evraklarla birlikte ibraz edeceklerdir.

MADDE 11 - Tekliflerin Hazırlanması: Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı elarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarta konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır ve mühürlenir. Bu zart geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi ihaleye ait olduğu yazılır, Te mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu.mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen'fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bur ardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddedilerek hiç yapılmamış sayılır.

MADDE 12- Tekliflerin Verilmesi: Teklifler ilanda belirtilen ihale saatine kadar, ihaleyi yapacak olan Komisyon Başkanlığına teslim edilecektir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfa :  Başkanlığının adresi ile hangi ihaleye ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Pesta ile gönderilecek tekliflerin, ilanda belirtilen ihale saatine kadar Kcmisyon Başkanlığına ulaşması şart-Otak gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

MADDE  13- Satış Bedelinin Ödenmesi: Satış bedelinin % 50 si ve KDV bedelinin tamamı peşin olarak ödenecektir. Kalan bedel ise en fazla 30 gün sonra tek taksit halinde ödenecektir. Ödemeler verilecek olan ödeme planına göre yapılacak ve ödeme gecikmelerinde ayrıca yasal faiz uygulanacaktır. Peşinattan sonraki taksit ödemesi, en geç ihale tarihinin ilgilisine tebliğinden itibaren başlayan 15 günü   sürenin bitiminden sonraki 30. takvim gününde yapılır.Taksit ödemelerinde herhangi bir gecikmeye meydan verilmeyecektir.
 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön