18 / 04 / 2024

Sultanbeyli'de Türkiye'nin ilk sosyopark alanı olacak!

Sultanbeyli'de Türkiye'nin ilk sosyopark alanı olacak!

Sultanbeyli Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Sultanbeyli'de sosyal araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütülecek.



Sosyopark Sultanbeyli projesi imzalanan protokolle hayata geçiriliyor. Sosyal araştırmaları ve sosyal projeleri destekleme amacı güden projeyle Sultanbeyli'de yeni bir hizmet modeli oluşturuluyor. İstanbul Medeniyet Üniversitesi liderliğinde akademisyenler, araştırmacılar, STK'lar, Sultanbeyli Belediyesi ve ilçenin diğer yönetim kurumları ve ilçe halkı arasında bir kentsel gelişim odaklı medeniyet platformu kurulacak. Projeyle Sultanbeyli'nin gelişimine katkı sağlamak ve kentsel yaşam kalitesinde yaşanan iyileşmenin sürdürülebilir olması hedefleniyor.


Proje kapsamında araştırılacak ve çözüm önerileri sunulacak alanlar arasında, sosyal ayrımcılığa karşı projeler, yaşlılara yönelik çalışmalar, çocuk ve aile projeleri, halk sağlığı araştırmaları, ulaşım araştırmaları, barınma problemleri, göç araştırmaları, kentleşme ve kent sorunları, toplumsal şiddet ve suç araştırmaları, hukuk ve insan hakları araştırmaları gibi konular üzerinde çalışmalar yapılacak.



Habertürk


Geri Dön