26 / 04 / 2024

Sultanbeyli'den 3 yeni metro hattı geçecek!

Sultanbeyli'den 3 yeni metro hattı geçecek!

Sultanbeyli’de temel atma ve açılış törenine katılan Kadir Topbaş, ilçeye 622 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Sultanbeyli'den 3 ayrı metro hattının geçeceği müjdesini veren Topbaş, "İkisi 2019’a yetişecek" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sultanbeyli'ye yaptığı Adil Mahallesi Semt Konağı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Binası ve Futbol Sahası törenle hizmete açıldı. 



Sultanbeyli Cami, Kent Meydanı ve Otopark inşaatının da temelinin atıldığı törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehre 11 yılda 68,5 milyar lira, Sultanbeyli'ye de 662 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti.



İKİ HAT 2019'DA AÇILACAK

Sultanbeyli'ye en modern sarı otobüsleri verirken her mahalleye metro sözü verdiklerini hatırlatan Topbaş, geçmişte otobüslerin gelmediği Sultanbeyli'ye 3 tane metro hattı geleceğini müjdeledi. Yeni alacakları 400 otobüsle birlikte ilçeye gelen otobüslerin sefer sayılarını da arttıracaklarını kaydeden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:“Buraya yerleşirken metro geleceğini hayal edebilir miydiniz? Sultanbeyli'ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla buradan Üsküdar'a, Kartal'a, Kadıköy'e ve Avrupa yakasında istediğiniz yere metroyla hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. İnşallah 2 metro hattımızı 2019'da tamamlayacağız. Bu, çektiğiniz sıkıntıların size bir rahmet olarak dönmesidir.”



Yeni Akit


Geri Dön