29 / 03 / 2024

Sultanbeyli'nin 20 yıllık Gölet Projesi Mart sonunda tamamlanacak!

Sultanbeyli'nin 20 yıllık Gölet Projesi Mart sonunda tamamlanacak!

Sultanbeyli'nin yıllardır beklediği "Gölet Projesi" gerçek oldu. İlçede yaklaşık 20 yıldır yapılması planan proje, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Anadolu Yakası'nın en büyük sosyal alanlarından biri olarak tasarlandı.



Sultanbeyli'de balçık haline gelerek büyük bir çevre kirliliği yaratan gölet Anadolu Yakası'nın en büyük sosyal alanlarından birine dönüştürüldü.


Sultanbeyli'nin yıllardır beklediği "Gölet Projesi" gerçek oldu. İlçede yaklaşık 20 yıldır yapılması planan proje, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Anadolu Yakası'nın en büyük sosyal alanlarından biri olarak tasarlandı. Bitme aşamasına gelen proje ilçenin üç mahallesinin kesiştiği noktada yer alıyor. Son yıllarda balçık kümesi haline gelerek çevre kirliliği yaratan doğal göletin önce suyu boşaltıldı. Ardından alt tabakada oluşan balçık temizlendi. Dikilen yüzlerce ağaçla yemyeşil bir alan yaratılan 200 dönümlük arazi üzerinde 3 bin kişilik stadyum inşa edildi. Stadyumda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Sultanbeyli Belediyespor'a antrenman imkanı da sunulacak. 


AÇILIŞI BAŞBAKAN YAPACAK 

Sultanbeyli Gölet Çevresi Düzenleme Projesi adıyla her türlü ayrıntının düşünüldüğü tesislerde su ve ışık oyunları gösterileri de yapılabilecek. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, fitness alanı, seyir terasları, çay bahçesi, restoran ve parkları olan projede 3 ayrı amfi de bulunuyor. 4 bin 700 metrekare piknik alanı ve 500 kişilik sosyal tesis ile gölet, yaz aylarının vazgeçilmez adresi olmaya aday. Mart sonunda tamamlanması planlanan projenin açılışı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön