28 / 03 / 2024

Sultangazi Vezneciler metro hattında çalışmalar başladı!

Sultangazi Vezneciler metro hattında çalışmalar başladı!

Ulaşım projeleri birbiri ardına devam ederken 2 yeni hatta da olumlu yönde çalışmalar hız kazandı. Göztepe Ataşehir Ümraniye hattına onay verilirken Sultangazi Vezneciler metro hattında çalışmalar başladı.



Ulaşım projeleri birbiri ardına devam ederken 2 yeni hatta da olumlu yönde çalışmalar hız kazandı. Göztepe Ataşehir Ümraniye raylı sistem hattına gelen onayla ÇED süreci başlarken Sultangazi Vezneciler metro hattında çalışmaların başladığını Büyükşehir Belediyesi duyurdu. 


ÇED SÜRECİ BAŞLADI


Göztepe Ataşehir Ümraniye raylı sistem hattına onay geldi. Projede ÇED süreci başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada projeden bahsetti.


Toplam 2 milyon 376 bin TL'lik proje bedeliyle hayata geçirilecek Göztepe Ataşehir Ümraniye metrosunda ÇED süreci sonrasında zemin etütleri yapılacak. Ardından mülkiyet işlemleri, mimari-statik-mekanik-elektrik hazırlanması, tünel-istasyon inşaatlarının yapılması, güzergah elektrik işleri, araç temini ve sonrasında hattın işletmeye alınması gerçekleştirilecek. Hattın toplam uzunluğu 13.035,47 kilometre olarak belirlendi. 11 istasyondan oluşacak projede yer alacak istasyonlar şu şekilde belirlendi: Göztepe-Ümraniye metro hattının bağlantı sağladığı -mevcut, planlanan ya da yapım aşamasındaki- raylı sistemler ve aktarma noktaları: -  Marmaray  hattı ile İS-02 (Göztepe) İstasyonu’nda, - İşletmede olan Kadıköy-Kartal Hattı (M4) ile İS-04 (Yenisahra) İstasyonu’nda, - Yapım halindeki Üsküdar-Çekmeköy hattı (M5) ile İS-09 (Ümraniye Çarşı) İstasyonu’nda, - Kadıköy-Sultanbeyli Hattı ile İS-06 (İstanbul Finans Merkezi) İstasyonu’nda bağlantı/ aktarma öngörülüyor.


Bu önemli raylı sistem hatlarının yanı sıra, hat yine önemli taşıt ve yolcu trafiğinin bulunduğu D100 karayolu, Alemdağ Caddesi ve Şemsettin Günaltay (minibüs) Caddesi gibi ana arterler üzerindeki yolculuk taleplerini de birbirlerine bağlayacak.


2.200 MİLYARLIK YATIRIMLA


Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultangazi Vezneciler metro hattında da çalışmalara başladı. 2 milyar 200 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilecek metro hattı Vezneciler'den başlayacak.


Hat sırasıyla Edirnekapı, Eyüp, Gaziosmanpaşa'dan geçecek. Son olarak Sultangazi Mescid-i Selam bölgesine ulaşacak. Toplam 17.32 kilometre uzunluğa sahip olacak metro hattında 15 istasyon yer alacak.


Vatan


Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı için start verildi!


Geri Dön