20 / 04 / 2024

Sultangazi'de hangi yatırımlar yapılacak?

Sultangazi'de hangi yatırımlar yapılacak?

Sultangazi'nin merkez olacağını belirten Belediye Başkanı Altunay, "Kanal İstanbul, 3. Köprü ve havaalanı yapılıyor. Hepsi ilçemize 10-15 km mesafede. Otel yoktu, şu an müracaat var" dedi.



Sultangazi'nin merkez olacağını belirten Belediye Başkanı Altunay, "Kanal İstanbul, 3. Köprü ve havaalanı yapılıyor. Hepsi ilçemize 10-15 km mesafede. Otel yoktu, şu an müracaat var" dedi.


30 MART 2014 yerel seçimlerinde yüzde 58,51 ile ikinci kez Sultangazi Belediye Başkanlığını koltuğuna oturan Cahit Altunay Yeni Yüzyıl'a konuştu. Altunay Sultangazi'yi eğitim, sağlık ve yeşil alan merkezi yapmak istediğini söyledi. Altunay Sultangazi'deki en büyük hayalinin taş ocağının bulunduğu yeri Disneyland gibi sosyal alana dönüştürmek olduğunu belirtti. Altunay, yaptıklarını ve yapmak istediklerini şöyle anlattı: 


Büyük projelerimiz var


Sultangazi'nin geliri diğer ilçelerle kıyaslandığında daha düşük ancak buna rağmen yaptığımız işler diğer ilçelerden daha fazla. Demek ki istenirse oluyor. İlçeye geldiğimizde ilçe olumsuz yönleri ile öne çıkmıştı. Artık büyük projeler ile gündeme gelen konumdayız. Yani bir imaj problemimiz vardı, çok şükür bunu aştık. Şimdi insanlar kent ormanlarından, 650 yataklı en büyük hastanenin bulunduğu, İstanbul'un en büyük belediye binasının olduğu, sokak pazarlarını kaldırıp kapalı pazar alanlarına geçen, tüm yollarını yenilemiş, yeşil alan miktarını 0.2 metrekareden 25 kat artırıp 5 metre kareye çıkaran, otopark sorunun çözen ilçe mi diye soruyor. 30'dan fazla da okul yaptık. 


Bunu yüksekokul ve üniversite ile taçlandırmak istiyoruz. Bu anlamda İstanbul Üniversitesi -yönetimden geçen şekli ile -diş hekimliği ve sağlık meslek yüksekokulu, sosyal bilimler meslek yüksekokulunu Sultangazi'ye yapıyoruz. 2017'nin eylül ayında öğrenci alacaklar. Bu hali ile ilçeye 10 bine yakın öğrencide gelmiş olacak. 


Bunun ilçeye getireceği gerek ekonomik gerek sosyal yönlerine baktığımızda, aynı zamanda bir eğitim ilçesi olabileceğimizin işareti. Geldiğimizde bir hastane varken şimdi 8 bin metre karelik hastane mevcut. 12 olan aile sağlığı merkezi 26'ya çıktı. Bölgenin en büyük diş ünitesinin olduğu diş hastanesini yaptık. 


Bölgede gene nüfus yaşıyor 


Eğitimde fakülteleri ve özel okullar açısından merkez olacağız. Çünkü Kuzeyimizde yapılan 4 büyük proje ile burası merkeze geldi. Kanal İstanbul, 3. Köprü ve dünyanın en büyük havaalanı yapılıyor. Bunların hepsi Sultangazi'ye 10-15 km mesafede. Mesela otel yoktu, şuan müracaatlar var ve arttı. Fakültelerin buraya gelecek olması ile böyle bir açık görüldü ve bunula birlikte yurtlarda yapılacaktır. Lise son ve 8. sınıfları SEDA projesi ile sınavlara hazırlıyoruz. Bizi buna iten güç bizim yaş ortalamamızın yüzde 50'sinin 26 yaş altı olması. 


2 büyük iddia gerçekleşti 


Geldiğimizde 2 büyük iddiamız vardı. 'Kablo kirliliğinden bu ilçeyi kurtaracağız' dedik ve yaptık. İkinci iddiamız açık pazar alanı bırakmamaktı. Artık vatandaş kapalı pazar alanından ihtiyacını karşılıyor. 23 kilometrekaresi sosyal hayat alanı olabilecek bir yaşam merkezine uygun ve bu benimde göreve gelir gelmez en büyük hayalimdi. 1.6 metre karesini kent ormanlarına ayırdık. İçinde izcilik, hobi bahçeleri, at binme, sinema ve 2 adet amfi tiyatro var. 


Burada spor alanları, piknik alanları var ve her şey ücretsiz. Burası sadece piknik alanı değil yaşam merkezi. 3 bin dönümünde de hayvanat bahçesi projesi var. Bu dönüşümlere dair çeşitli sorunlar çıkabiliyor ve bunlar sorunlar çözüldüğünde insanların safari gibi etkinliklere katılabileceği bir alan yapacağız 


Disneyland hayalim var 

Bunu yaptığımızda tek sorunumuz taş ocakları olacak. Taş ocaklarının bulunduğu alan 10 kilometre kare. Taş ocakları bugün olmasa da bir gün kapanacak ve ocakların olduğu yer Disneyland gibi mükemmel bir proje için iyi bir alan olacak. Açılmış 200 metre çukurları var, yanında Alibeyköy barajı var, kürekçilik yapılabilecek bir merkez olabilir. Sultangazi gençlerin ve çocukların da ilçesi olacak. 'Dünya Çocuklar Şehri Platformu'nun üyesiyiz. Bisiklet yolları, çocukların eğlenebileceği alanlar ve çocuk festivalleri yapacağız. 40 bin metrekare meydan yapıyoruz. Çağlayan Meydanı bile 26 dönüm ve bizim yapacağımız meydan Çağlayan'ın 2 katına yakın olacak. 


Yeni Yüzyıl


Geri Dön