25 / 04 / 2024

Sultangazi'yi Ege Yapı Artcon ve Emlak Konut Pazarlama kazandı!

Sultangazi'yi Ege Yapı Artcon ve Emlak Konut Pazarlama kazandı!

Sultangazi Habipler arsasında yapılan ikinci ihalenin sonucu açıklandı. Ege Yapı-Artcon ve Emlak Konut Pazarlama Ortak Girişimi, yapılan ikinci ihalenin son oturumunda 424 milyon TL'lik arsa değeri ile gülen taraf oldu



 Sultangazi Habipler arsasında yapılan ikinci ihalenin sonucu açıklandı. Ege Yapı-Artcon “ve Emlak Konut Pazarlama Ortak Girişimi, yapılan ikinci ihalenin son oturumunda gülen taraf oldu. Konsorsiyum, gerçekleştireceği hasılatı 1milyar 325milyon TL olarak belirlerken, arsa değerini de 424 milyon TL olarak biçti.

Emlak Konut GYO"nun düzenlediği Sultangazi Habipler arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinde yapılan ikinci oturumda en yüksek teklif Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama Ortak girişiminden geldi. Ortak girişim, arsaya 1 milyar 325 milyon TL değer biçerken kurum payı olarak 424 milyon TL önerdi.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com
YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

 

Basında yer alan diğer haberler:

Sultangazi ticaret merkezi arsası sonunda sahibini buldu
 
Üzerine 180 metre yüksekliğe kadar ticaret merkezi yapma izni olan Sultangazi Habipler arsasında yapılan ikinci ihalede gülen taraf, Ege Yapı, Artcon ve Emlak Konut Pazarlama Konsorsiyumu oldu
 
Emlak Konut GYO"nun dahaönce bir kere ihalesini iptal ettiği Sultangazi Habipler arsasında yapılan ikinci ihalenin kazanana tarafı belli oldu. Ege Yapı-Artcon ve Emlak Konut Pazarlama"dan oluşan Ortak Girişim, ikinci ihalenin pazarlık oturumunda gülen taraf oldu. Konsorsiyum, gerçekleştireceği hasılatı 1milyar 325 milyon TL olarak belirlerken, arsa değerini 424 milyon TL olarak açıkladı.
 
Emlak Konut GYO"nun düzenlediği Sultangazi Habipler"deki arsa satışı karşılığı gelir paylaşımının ikinci ihalesinin pazarlık oturumunda en yüksek teklif, Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama Ortak girişiminden gelmişti. Ortak girişim, yapacağı projelerden 1 milyar 325 milyon TL gelir elde edeceğini taahhüt ederken arsaya 424 milyon TL önermişti. Emlak Konut yönetimi bu rakamı onaylayarak konsorsiyum ile sözleşme imzaladı.
 
İlk ihale iptal edilmişti
Emlak Konut GYO, daha önce Sultangazi Habipler arsası için düzenlediği ihalede teklif edilen hasılat rakamlarını ve arsa değerini yeterli bulmadığı için ihaleyi iptal etmişti. Yenilenen ihalenin pazarlık oturumundaysa rekor teklifler gelmişti. Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama Ortak Girişimi 1 milyar 325 milyon TL hasılat rakamı ve arsa değeri olarak 424 milyon TL önerirken Eryap Mühendislik İnşaat-Doğu İnşaat Ortak Girişimi ise bir milyar 350 milyon TL toplam ciro ve arsa değeri olarak 405 milyon TL teklif etmişti.
İhalenin pazarlık aşamasına katılan üçüncü ve son firma olan Dumankaya ise 865 milyon TL hasılat rakamı açıklarken arsanın değeri içinde 260 milyon 451 bin 500 TL demişti. İhalenin ilk oturumuna teklif veren Nurol GYO-Nurol İnşaat Ortak Girişimi ise sözlü teklif turlarından önce ihaleden çekilmişti.
 

İptalden sonra rakamlar dikey yükseldi
Sultangazi arsası için Emlak Konut GYO"nun düzenlediği ilk ihaleye tek başına giren Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak girişimi, ilk oturumda verdiği 100 milyon TL"lik ciro rakamını ikinci oturumda 6'ya, kuruma vereceği payı da 8'e katlamasına rağmen ihaleyi iptalden kurtaramamıştı.
 
Emlak Konut'un ihalesine katılan Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat ortak girişimi, ilk oturumda verdiği arsa fiyatını tam altı kat yükselterek 100 milyon TL'den 600 milyon TL'ye çıkarmıştı. Kuruma vereceği payı da 8'e katlayan ortam girişim, ilk oturumda sunduğu 20 milyon TL'lik teklifi ikinci oturumda 162 milyon TL'ye çıkarmıştı. Tüm bu artışa rağmen Emlak Konut GYO"nun ihale komisyonundan çıkan karar iptal yönünde olmuştu.
 
180 metre yükselebilir
Yeniden ihaleye çıkan arsa 166 bin 692 metrekare büyüklükte ve üzerine 366 bin 722 metrekare ticaret imarlı inşaat yapma imkanı var. İmar planlarına ve verilen izinlere göre arsa üzerine 180 metre yüksekliğe kadar AVM ve ticaret merkezi yapılma izni bulunuyor. Özel koşullu ticaret alanı imarına sahip olan arsanın 2.20 emsal değeri bulunuyor. Plan notlarında arsaya iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, motel, rezidans, konut, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu, kültürel tesisler, lokanta, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlara sahip binalar yapılabileceği yazılı.
 


Geri Dön