27 / 04 / 2024

Sultanhisar termal turizm merkezi olmayı hedefliyor

Sultanhisar termal turizm merkezi olmayı hedefliyor

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinin termal turizm merkezi olması için çalışma başlatıldı.



Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nysa Antik kenti ile bilinen ilçenin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin ortaya çıkmasını ve turizm açısında bir cazibe merkez olmasını istediğini ifade etti.

Nysa Antik Kenti'nin 5. Yüzyılda termal merkezlerin başında geldiğini anlatan Ertegün, Sultanhisar ilçesini termal turizminin ana merkezi yapabilmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Ertegün, "Biz yüz yıllar önce termal turizmin merkezi olan bölgemizi tekrar termal turizmin merkezi yapabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Çünkü Nysa Antik Kentimiz 5. yüzyılda termal turizm merkezi idi. Bu merkezi yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Bu bölge ile ilgili geniş kapsamlı bir dosya hazırlıyoruz. Bu dosyayı Kültür ve Turizm Bakanımıza vereceğiz" diye konuştu.

-NYSA ANTİK KENT KAZILARI-
Ünal, dünyaca Nysa Antik Kentinde kazı çalışmalarının sürdüğünü anımsatarak, Nysa'nın Eskiçağ'da özellikle eğitim alanında ünlü olan bir kent olduğunu, Antik kentteki Gymnasion ile kütüphane kalıntısının Nysa'daki eğitim yapılarını oluşturduğunu dile getirdi.
AA


Geri Dön