29 / 03 / 2024

Suluova Kent Meydanı için imzalar atıldı!

Suluova Kent Meydanı için imzalar atıldı!

Suluova'ya yeni bir kimlik kazandıracak olan ve halkımızın yarım asırdır özlemle hayalini kurduğu Kent Meydanı ve Cami projesi için Şeker Fabrikası yemekhanesinde düzenlenen törenle Suluova Belediyesi ile Şeker Fabrikası arasında protokol imzaları atıldı.




Suluova'ya yeni bir kimlik kazandıracak olan ve halkımızın yarım asırdır özlemle hayalini kurduğu Kent Meydanı ve Cami projesi için Şeker Fabrikası yemekhanesinde düzenlenen törenle Suluova Belediyesi ile Şeker Fabrikası arasında protokol imzaları atıldı.


Programın selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal yaptığı konuşmalarında;” Bugün burada Suluova’mızın yıllardır hayal ettiği bir projeyi Suluova Belediyesi ile birlikte yapmış olduğumuz ön çalışma neticesinde belli bir aşamaya getirdik. Fabrikamız olarak yeni hedeflerimiz mevcut, bunu da günü geldikçe birlik ve beraberlik içerisinde neticelendireceğimizi ümit ediyorum. İlçe protokolümüze katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” Şeklinde konuştu.


Proje ve İmar çalışmaları hakkında İlçe protokolüne detaylı bilgiler veren Belediye Başkanı Fatih Üçok;”Hayırlı bir işin başlangıç arifesinde bir araya geldiklerini belirterek, İlçemize yeni bir kimlik kazandıracak olan ve yarım asırdır özlemle beklenilen bir projemizi daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Her şehrin bir kimliği vardır, o kimlik adı, soyadı ve ruhu gibidir. Suluova’mız da maalesef bir meydanı ve orayı temsil eden bir kimliği yıllardır göremedik. Burası ile ilgili sayısız defa çalışmalar oldu. Her gelen Belediye Başkanı şehrimize bir kimlik katmak adına Şeker Fabrikamız ile bir imar çalışması düşündü. Biz göreve başladığımızda gördük ki yıllar süren ve sonuç alınamamış bir mahkemeleşme var. Konu ile ilgili kısa süre içerisinde revizyon imar planı çalışması başlattık. Şunu gönül rahatlığı ile ifade etmek isterim ki fabrikamız yönetim kuruluna ulaştığımızda özellikle ifade ettiğimiz biz kesinlikle mülkiyet talebi ile gelmiyoruz sözü oldu. Sizlerden istediğimiz tek şey Suluova’mızın ihtiyacı olan meydanın ve parkların terkininin yapılmasıdır dedik. Bizimle aynı düşünceyi paylaştıklarından ötürü ve bu konuda bizler gibi hassas düşündükleri için fabrika yönetim kuruluna ve buraya emek veren geçmiş Belediye Başkanlarımızı rahmetle anıyor, teşekkür ediyorum.Rabbime ne kadar hamd etsem azdır. Benden önceki Belediye Başkanları şu anı ve şu görüntüyü yaşamak için dua ediyordu. Ama rabbimize hamd olsun bu projeyi hayata geçirmek bize nasip oldu. Diğer Belediye Başkanları gibi sadece meydan ve cami ile yetinmeyip içerisinde park alanı, meydan alanı, dini tesis alanı, eğitim tesis alanı, ticaret alanları, akaryakıt alanları, konut alanları ve yol alanlarıyla bir bütün oluşturduk. Oluşturduğumuz bu projede park alanı için 28,814 m2, meydan alanı için 10,075 m2, dini tesis alanı için 3,323 m2, eğitim tesis alanı için 5,794 m2, ticaret alanları için 31,420 m2, akaryakıt alanı için 2,810 m2, Konut alanları için 76,702 m2, yol alanları için 61,272 m2 toplam fabrika ve terkin alanları olmak üzere 535,000 m2’den oluşan toplam tapu miktarıdır. Böyle bir projeyi Suluova’mıza kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Amacımız gelecek nesillere yaşanılabilir ve daha modern bir Suluova bırakmaktır. İlçemize yeni bir imaj katacak olan Kent Meydanı ve Cami projesi protokol imza töreninde bizleri yalnız bırakmayan başta Ak Parti Amasya Milletvekillerimiz M. Naci Bostancı, Haluk İpek’e, Chp Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer’e, İlçe Kaymakamı Hayatı Taşdan’a, Ak Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz’a, Yönetimine ve diğer siyasi parti temsilcilerine, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal ve Başkan Vekili Adnan Öksüz’e, projemizin başından sona kadar bizimle yakından ilgilenen Avni Erdemir ve Akif Gülle’ye, İlçe Protokolümüze, Köy ve Mahalle Muhtarlarımıza, STK Temsilcilerimize, İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerimize ve çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu.


Yeni yıla, yeni bir proje ile girdiklerini ifade eden İlçe Kaymakamımız Hayatı Taşdan, bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, Suluova halkı adına teşekkür ediyor, hayırlı olmalını diliyorum dedi.


Bu projenin imzasında bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer yapmış olduğu konuşmasında Amasya’ya ve ilçelerine yapılan en ufak hizmet bizim geleceğimize yapılan en güzel yatırımları oluşturmaktır. Bu proje Suluova’ya sosyal ve kültürel anlamda birçok katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.


Bu anlamlı günde hep birlikte bir araya gelmenin sevincini yaşadığını dile getiren Ak Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek;” Şeker Fabrikamız geçmişteki yılların anıt projesidir. İlçemiz ve çevre halkına yıllarca ekonomik ve istihdam açısından birçok katkı sağlamıştır. Belediye Başkanı ve Fabrika yönetim kurulu şehri ve fabrika ile bütünleştiren bu projeyi hep birlikte imza altına alacaklar. Şeker fabrikası yaşayan bir sistemin halkalarından oluşur. Belediye ile fabrika yönetimi yaşayan bir zincirin halkalarını şehir merkezi ile buluşturmak için bu projeye yön vermişlerdir. Bu proje önemli bir proje olduğu gibi Suluova halkının da hayaliydi. İlçe halkımıza hayırlı olsun diyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.


İlçemize çehresini değiştirecek ve modern şehirlerin gereklerinden olan kent meydanı ve cami projesinin hayata geçirmek için Belediye ile Şeker Fabrikası arasında ilk adımının atıldığı protokol imza törenine İlçe Kaymakamımız Hayatı Taşdan, Ak Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Chp Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Garnizon Komutanı Cenk Alper Göksu, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, Şeker Fabrikası yönetim kurulu başkanı Metin Uysal ve Başkan vekili Adnan Öksüz, Başkan Yardımcılarımız İzzet Balcı, Adem Cılız ve Mahmut Aslan, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu, Ak Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz ve Siyasi Partilerin Temsilcileri, Daire Müdürlerimiz, Köy ve Mahalle Muhtarlarımız ve Stk temsilcileri katıldı.


İmza töreni Belediye Başkanı Fatih Üçok, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal ve Başkanvekili Adnan Öksüz’ün Kent Meydanı ve Cami projesi için protokol imzalarını atmalarıyla son buldu.



Suluova Belediyesi


Geri Dön