20 / 04 / 2024

Sümela Manastırı dijital rehberle gezilecek!

Sümela Manastırı dijital rehberle gezilecek!

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü tarihi Sümela Manastırı, 2014 turizm sezonunda dijital rehberle gezilebilecek. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, konu ile ilgili bir açıklama yaptı...



Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Sümela Manastırı'nı 2013'te 450 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ziyaretçi sayısının 500 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.


Sümela Manastırı'nda dijital rehber uygulamasının başlayacağını ifade eden Öz, sistem sayesinde manastırın ziyaretçilere daha iyi tanıtılacağını dile getirdi.


Turlarla gelen ziyaretçilerin Sümela'yı rehberleriyle gezdiğini ancak ferdi gelenlere yeterince tanıtım hizmeti veremediklerini kaydeden Öz, "Hedefimiz hem turla hem de ferdi gelen ziyaretçilerimize orada vereceğimiz dijital ekipmanla manastırın tanıtımını sağlamak" dedi.


Dijital rehberin nasıl olacağı konusunda araştırmalarının sürdürüldüğünü belirten Öz, şöyle konuştu:


''Kulaklıklı MP3 ya da farklı bir dijital ortam. Arkadaşlarımız onun tekniğini, teknolojisini araştırıyor. Ciddi bir çalışma. Hem broşür hem de Sümela Manastırı hakkında sesli anlatım sistemini beraber oturtacağız ve önümüzdeki turizm sezonuna, 2014 yazına yetiştireceğiz.''


AA



Geri Dön