28 / 03 / 2024

Sunay Erdem kimdir?

Sunay Erdem kimdir?

Erdem Mimarlar’ın sahiplerinden biri olan Mimar Sunay Erdem kimdir? Mimar Sunay Erdem, kardeşi Günay Erdem ile birlikte Erdem Mimarlar ofisini ne zaman kurdu? Bugüne kadar hangi işlere imza attılar?



Sunay Erdem kimdir?

Sunay Erdem, 1971 yılı Bulgaristan Şumnu doğumlu. 1989'da Türkiye'ye yerleşen Sunay Erdem bugün Erdem Mimarlar’ın sahiplerinden biri, mimar.


Sunay Erdem 1995 yılında  Ankara  Üniversitesi'nden Peyzaj Mimarı olarak mezun oldu. 1998 yılında kardeşi mimar Günay Erdem ile ortaklaşa Erdem Mimarlar'ı kurdular.


Yurtiçi ve yurtdışında, bir çok kentsel tasarım projeleri gerçekleştirdi. Birçok projesi ulusal ve uluslararası mimarlık basınında yayınlandı. 2008 yılından beri Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümünde, part-time öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. 


Ulusal-uluslararsı yirminin üzerinde ödülün yanısıra, 2009 Yılı, I. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri, Proje Dalı Ödülü, 2010 Yılı II. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri Yılın Üstin Başarı Ödülü, 2010 Yılı 12. Ulusal Mimarlık Ödülleri, Fikir Sunum Dalında Başarı ödülü sahibidir. 


Sunay Erdem, Türkçe, İngilizce, Bulgarca, Rusça, Makedonca ve diğer Slav dillerini bilmekte.


Erdem Mimarlar

Erdem Mimarlar, çağdaş mimarlık, peyzaj mimarlığı ve kentsel tasarım alanında öncü ve uluslararası bir tasarım ofisidir.


Firma iki ortak- Günay Erdem ve Sunay Erdem tarafından yönetilmekte ve uluslararsı kadrosu ile faliyet göstermektedir. Mimarlar, peyzaj mimarları, şehir plancıları, endüstriyel tasarımcılar, grafik tasarımcılar ve araştırmacıların multidisipliner ekipler halinde çalışırlar.


Erdem Mimarlar’ın yakın zamanda bitirmiş olduğu projeler arasında Sığacık Teos Marina(2010), İzmit Seka D100 Tüneli Üstü Kentsel Tasarım Projesi(2009), Salmakis Resort Hotel Peyzaj Projesi(2008) bulunur.


Sunay Erdem ve Günay Erdem’in çalışmaları yurtiçi ve yurt dışında birçok ödül kazanmıştır.


Yerkürenin tamamına projeler üreten Erdem Mimarlar, Avrupa'da (Türkiye, Ankara), Kuzey Amerika'da (USA, New York) , ve Asya’daki( Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai) ofislerini açmışlardır.



Günay Erdem kimdir?

New York'un yeşil ikiz kuleleri Sunay ve Günay Erdem mimar kardeşlerden!
Erdem Mimarlar'ın Icelandic Nehri Köprüsü hayata geçiyor!



Geri Dön