25 / 04 / 2024

Sunis Hotel 250 milyon euroya 3 yeni otel açacak!

Sunis Hotel 250 milyon euroya 3 yeni otel açacak!

Antalya'da otellerin sebze-meyve tedarikini sağlarken turizme atılan Manavgatlı işadamı Namık Ünal, Türk turizmine 300 milyon euroluk yatırım yaptı. Sırada 3 yeni otel daha var.



Sebze-meyve toptancılığından turizme geçiş yapan Namık Ünal, Antalya'daki 5 yıldızlı 4 otelden sonra yatırım rotasını Ege'ye çevirdi. Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, 58 milyon euro yatırımla  İzmir  Özdere'de yeni otel açtı. Jolly Tur'un tek yetkili satıcısı olduğu otel, Özdere'yi turizm merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. 


YENİ YATIRIMLAR YOLDA 

Otelin 58 milyon euro yatırım maliyeti olduğunu açıklayan Namık Ünal, şu bilgileri paylaştı: "Beşinci tesisimiz olduğu için artık yatırım geri dönüş süresine bakmıyoruz. Bu arsanın bitişiğindeki 70 dönümlük araziye 600 odalı Sunis Efes Taj Mahal oteli yapacağız. Buradan 1 km ileride bir koyda bir arazimiz var. Oraya da br otel inşa edeceğiz. 

Eğede yapacağımız üçüncü otelin yeri ise Seferihisar olacak. Bu üç yatırım için öngördüğümüz yatırım bedeli ise 250 milyon euro." 


JET SETE OTEL YAPACAK 

Antalya Kaş'ta bulunan arazileri üzerine ise jet set için ultra lüks bir butik otel yapmayı planladıklarını açıklayan Ünal, "40-60 odalı olacak ve oda-kahvaltı hizmet verecek otelde, lüks adına ne ararsanız bulunacak" dedi. Sunis Hotels Group Satış Koordinatörü Mehmet Kayni de yeni açılan otelle Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'nden İzmir'e il kez uçak indirmeye başladıklarını söyledi. Kayni, 1 Temmuzdan itibaren misafir kabul edecek olan otelin doluluk oranının yüzde 80 olduğunu sözlerine ekledi. 


BU BÖLGE DAHA FAZLA TERCİH EDİLİR OLACAK 

JollyTur Genel Müdürü Figen Erkan "Ege'nin bu kalitedeki yatırımlara ihtiyacı vardı. Türk tatilcinin ilk tercihi Ege'dir ancak tercih daha çok Kuşadası, Bodrum, Çeşme gibi destinasyonlar olur. Biz Jolly Tur olarak Özdere bölgesine çok uzun zamandır yatıryn yapıyoruz. 6-7 senedir yaptığımız çalışmalarla Özdere operasyonun toplam içindeki hacmi yüzde 2'lik bir paya ulaştı. Yeni yatırımlarla birlikte Özdere bundan sonra daha fazla bilinir, daha fazla anılır ve daha fazla tercih edilir bir destinasyon haline gelecek" dedi.


Akşam



Geri Dön