25 / 04 / 2024

Sunrol kışın bile güneş enerjisiyle su ısıtacak

Sunrol kışın bile güneş enerjisiyle su ısıtacak

DemirDöküm, kendi Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni güneş kolektörlü Sunrol'ü bu ay içinde piyasaya sunmaya hazırlanıyor



Çatının eğimli yapısına uygun olarak entegre edilebilen ve teraslara da uygulanabilen DemirDöküm Sunrol, binaların duvarına ya da yere monte edilebilirliği ile dikkat çekiyor. Ürün, roll bond sisteminin su ısıtmaya yönelik olarak ilk kez kullanıldığı, yüzde 83,6 verim ile yüksek performans sağlayan bir güneş kollektörü olarak tanımlanıyor. Kış aylarında bile güneş ışınımının az olduğu hava koşullarında güneşin kesintisiz enerjisinden faydalanarak, sıcak su üretimini gerçekleştiriyor. Demir Döküm Fabrikaları Genel Müdürü Christoph Michael Grosse, bu sistemi kurmak için Bozüyük Fabrikası'na 1 milyon 390 bin euro yatırım yaptıklarını bilgisini vererek, fabrikada halen 250 bin metrekare olan kollektör olan üretim kapasitesinin 500 bin metrekareye çıkartılması hedeflediklerini anlattı. Grosse, DemirDöküm'ün iç piyasayla birlikte Sunrol sistemiyle kısa sürede yurt dışı pazarlarda da büyüyeceğini vurguladı. Grup Türkiye'nin yanı sıra dünyada da Sunrol ürününün bu ay içinde pazara sunulacak.

300 KİŞİYE EK İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Vaillant Saunier Duval Iberica bünyesinde faaliyet gösteren Türk Demir Döküm, bu yıl 300 yeni personel alacak. Mart ayı itibariyle 150 kişiyi işe aldıklarını belirten Grosser, yıl sonuna kadar bu rakamı 300'e çıkaracaklarını ve istihdam ettikleri toplam personel sayısının 2000'e ulaşacağını söyledi. Toplam satışlarda yüzde 25 büyüme kaydederek 2010 sonunda kâra geçmeyi planladıklarını belirten Grosser, bu yıl 10-15 milyon euroluk yatırım planlarının olduğunu ifade etti.
Sabah Emlak


Geri Dön