25 / 04 / 2024

Sunset Village Sitesi'nde 70 bin TL'ye icradan satılık konut!

 Sunset Village Sitesi'nde 70 bin TL'ye icradan satılık konut!

Sunset Village Sitesi kapsamında yer alan konut icradan satışa sunuldu. Dairenin toplam bedeli 70 bin lira olarak belirlendi...




T.C. KUŞADASI 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

DOSYA NO: 2012/202 Talimat

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen taşınmaz, açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir. Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, evsafı;

TAPU KAYDI: Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Türkmen Mahallesi, Güzellikiçi Mevkii, 270 cilt,

26638 sayfa, 2046 ada, 1 parsel, 2.031,58 m2. yüzölçümlü arsa vasıflı ana taşınmaz nitelikli,

6/120 arsa paylı, 2 blok, 2. kat, 6 bağımsız bölüm mesken.

İMAR DURUMU: Kuşadası Şehir İmar Planında, taşınmaz 17 KIII nolu 1/1000 ölçekli, uygulama imar plan paftasında: TAKS: 0,30 KAKS: 1,20 ayrık nizam 4 kat konut alanlıdır.


ADRESİ: Türkmen Mah. Güzellikiçi mevkii, Sunset Village Sitesi 2. Blok kat. 2 Daire: 6 Kuşadası-Aydın

ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz; Kuşadası Söke karayolunun Söke gidiş istikametinde sanayi sitesinin güneyinde, eski çöplük diye tabir edilen Sunset Village isimli yapılaşma içerisinde bulunmaktadır. Halihazırda inşaatları devam eden sitede sitenin denize göre arka tarafındaki bloklardadır. Çevresinde aynı vasıfta kooperatif ve site inşaatları devam etmekte olup meskende deniz manzarası vardır. Bahçe düzeni yoktur. Altyapı hizmetlerinden faydalanmamaktadır. Kuşadası ilçe merkezine 3.500 mt. mesafededir. Apartman kaba inşaat halindedir. 3 oda, salon, mutfak, banyo, wc den oluşmaktadır. İç ve dış duvarlar örülüdür. Sıva yapımına başlanmıştır. Asansörlü bir bina olup, asansörü henüz takılmamıştır. Ortak mahaller yapılı değildir. 110 m2. kullanım alanı vardır. Ulaşımı rahat, denize uzaktır. Sitenin tamamen bitip, bahçe düzeni ile birlikte * kullanıma geçmesi için süreye ihtiyaç vardır. Taşınmaz tam hisse olarak satılacaktır.


KIYMETİ: 70.000,00- TL (Yetmişbin Türklirası)

KDV ORANI: % 1 


SATIŞ ŞARTLAR:

1-Taşınmazın 1. Satışı 17/08/2012 tarihinde saat: 10.00'dan 10.10 'a kadar, Kuşadası Adalet Sarayı, Zemin kat, Z-03 ihale Odası Kuşadası-Aydın adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok arttırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla satış 10 gün sonraya bırakılarak;

Taşınmaz 27/08/2012 tarihinde aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada ise, rüçhanlı alacaklılar varsa, alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin % 40'ını, satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar Milli bir Banka'nın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir.

Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, tapu alım harç ve masrafları ile % 1 KDV alıcıya aittir. Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellâliye resmi satış bedelinden ödenir.


3-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmamak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. m. 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.


4-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


5-Satış bedeli hemen veya verilen süre içinde ödenmezse İİK. nun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilin mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7-Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/202 Tal. sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


8-Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, işbu satışın gazetede yayınlanan ilanı, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler ile tapuda adresi olmayanlar için İİK.127. maddesi gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ ve ilan olunur.


(İc. H. K. 126)

O İkililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27

43207

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr'de(www.bik.gov.tr)


Detaylı bilgi için tıklayın


Geri Dön