23 / 04 / 2024

Süper beyaz çimento AÇS'nin yüz akı oldu!

Süper beyaz çimento AÇS'nin yüz akı oldu!

Oyak Grubu'na bağlı Adana Çimento Sanayi Genel Müdürü Ümit Özel, süper beyaz çimentonun firmalarının yüz akı olduğunu bildirdi



Oyak Grubu'na bağlı  Adana  Çimento Sanayi (AÇS) Genel Müdürü Ümit Özel, bu yıl satışa sundukları "süper beyaz çimento"nun kalitesinin yanı sıra sanatsal ve restorasyon çalışmalarındaki estetik özelliği dolayısıyla firmalarının "yüz akı" olduğunu bildirerek, "yıl sonuna kadar yurt içi ve yurt dışına 200 bin ton süper beyaz çimento satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Özel, AÇS'de düzenlenen etkinlikte gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, bayilerinden ve kullanıcılarından gelen yoğun talebi dikkate alarak "süper beyaz çimento" yatırımlarını 28 milyon lira harcama yaparak tamamlamalarının ardından bu yılın haziran ayından itibaren ürünü satışa sunduklarını anımsattı.

Yatırımı tamamlamalarıyla yıllık 90 bin ton olan beyaz klinker üretim kapasitelerini 300 bin tona çıkartıklarını anlatan Özel, beyaz çimento üretim kapasitelerinin ise 350 bin ton olduğunu bildirdi.

Özel, kullanıcılarından "süper beyaz çimento" hakkında olumlu yönde eleştiriler aldıklarını ifade ederek, "Ürünümüz kalitesinin yanı sıra sanatsal ve restorasyon çalışmalarındaki estetik özelliği sayesinde firmamızın yüz akı oldu" dedi.

Yıl sonuna kadar yurt içi ve yurt dışına 200 bin ton "süper beyaz çimento" satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Özel, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıl 300 bin ton üretim gerçekleştirip yurt içi ve yurt dışı piyasasına sunmayı planlıyoruz. İhracatı daha çok Rusya, Ukrayna, Türk cumhuriyetleri, Romanya, İtalya, İspanya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerine yapıyoruz."
AA


Geri Dön