27 / 04 / 2024

Sur Çelik Kapı hırsızlığa karşı 5 yıl garanti veriyor!

 Sur Çelik Kapı hırsızlığa karşı 5 yıl garanti veriyor!

Ege Bölgesi'nin tatil kasabaları ile ünlü kenti Aydın, dünyada çelik kapı üretiminde fark yaratması ile tanınan Sur Çelik Kapı'nın da yönetim merkezi. Hırsızlığa karşı da 5 yıl garanti veriyor...



Ege Bölgesi'nin tatil kasabaları ile ünlü kenti Aydın, dünyada çelik kapı üretiminde fark yaratması ile tanınan Sur Çelik Kapı'nın da yönetim merkezi. Aydın'da yılda 50 bin çelik kapı üretim kapasitesine sahip bir fabrikası bulunan marka, cam çelik kapı, depremde otomatik olarak açılan kapı gibi inovatif ürünleri ile de dikkat çekiyor. Hırsızlığa karşı da 5 yıl garanti veriyor. Birçok markalı konut üreticisinin tasarım çelik kapılarının üreticisi olan Sur Çelik Kapı, sektörünün fark yaratan firmaları arasında yer alıyor. 


Sektöründe birçok ilki gerçekleştirerek dikkat çeken, camdan, taştan çelik kapı üreten markanın 50 civarında özgün patentli ürünü var. 1992 yılından bu yana çelik kapı sektöründe faaliyet gösteren marka, Türkiye'de hırsızlığa karşı ürünleri için 5 yıl garanti veren şirket olarak da dikkat çekiyor. Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, 2013 yılında 25 bin çelik kapı sattıklarını, Otel mobilyaları ihracatı Sur Çelik Kapı markası ile ticaret hayatına devam eden Yalçın Pekgüzel, son yıllarda niş alanlara yatırım yapmayı tercih ettiklerini de söylüyor. Bu amaçla son birkaç yıldan bu yana yüzde 60'ı İsrail'e olmak üzere Almanya ve İspanya gibi Avrupa ülkelerine otel mobilyaları ihraç ettiklerini belirten Pekgüzel, bu mobilyaların Aydın'da üretilen özel segment ürünler olduğunu da vurguluyor. 


AR-GE'ye önem veriyor Sur Çelik Kapı'nın ürettiği çelik kapı ve sistemleri uluslararası güvenlik ekolü Chiltern Institue tarafından test edilip onaylandığını • belirten Pekgüzel, Jl 'Türkiye'nin ilk uluslararası en bin 627 hırsızlığa dayanıklılık testi yaptıran fırmasıyız. Türkiye'nin yangına kaışı dayanımı test ; edilip, 'Chiltern International Fire' belgesi ile uluslararası Hİjgj tescil alan ilk çelik kapısını biz ürettik. Inovasyona büyük önem veriyoruz ve her yıl yeni ve farklı ürünler geliştirerek sektörümüzde fark yaratıyoruz" diyor. 

Aı-Ge yatırımları ile de dikkat çeken marka, dünyada bir ilki gerçekleştirerek cam çelik kapıyı, yine dünyada ilk kez, depremde otomatik açılan çelik kapıyı üretti. 


Sur Çelik Kapı'nın ürün fiyatları perakende olarak bin 500 TL ile 10 bin TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor. Marka, Türkiye'de bir ilk olan alüminyum kaplamalı çelik kapıyı güvenliğine ve zevkine önem veren tüketiciler ile buluşturdu. 


Yenilikleri ile sektörünün öncülerinden olan Sur Çelik Kapı, güvenliği tüm detayların önünde tutarak 

Türkiye'nin ilk çift contalı kapısını üretti. Sur Çelik Kapı, kullandığı malzeme ve teknolojiye dayanarak dünyada ilk ve tek hırsızlıkta açılmamaya garanti veren firması olması ile de sektöründe fark yaraüyor. 

Renkli çelik kapı Güvenlik sistemleri konusunda iddialı olan marka, inovatif ürünlerine bir yenisini ekleyerek, dünyanın ilk 3 contalı çelik kapısını üretti. 


Çelik kapı sektöründe farklılık yaratmak isteyen şirket, renkleri öne çıkardı. Sur, Woodlam serisi ile renkli çelik kapı modasını başlattı. Sıra dışı tasarım ile güvenliği birleştiren YVoodlam serisi, niştik kırmızı, lacivert, fuşya, yeşil ve turuncu renklerde çelik kapı çeşidini sunuyor. Ahşap ve metalin birlikte kullanıldığı seride, dikey ve yatay metal çizgilerle hareketlilik kazanan ahşap yüzeyde kapının orta ve alt kısmında kullanılan geniş mat melal kemerler dikkat çekiyor. 


Yenilikçi malzeme kullanımı ve tasarımları ile çelik kapı sektöründe fark yarattıklarına dikkat çeken Pekgüzel, "Sur Çelik Kapı olarak tasarımın yanı sıra güvenlik özellikleriyle dünyada öncü durumdayız. EN 1627 test sonuçlarına göre dünyanın en güvenli çelik kapısı unvanına sahip Sur Çelik Kapı hırsızlığa karşı verdiği garanti ile dikkat çekiyor" diyor. 


Sosyal sorumluluk projeleri Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel ve Pekgüzel ailesi, üreterek bölge ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflerken, bir yandan da ülkenin, toplumun, sosyal, kültürel spor ve eğitim alanında da gelişimi için faydalı işlere imza atıyorlar. 


Bu anlamda şirketin temel taşlarını atmış rahmetli babaları Süleyman Pekgüzel'in adını yaşatmak adına Aydın - Çine ilçesinde toplam 13 bin 732 m2 arazi üzerinde bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde, tam teşekküllü bir Yüksekokul Kampüsü yaparak Adnan Menderes Üniversitesine bağışlamıştı. 


2005-2006 eğitim ve öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlayan okulun adı Süleyman Pekgüzel Meslek Yüksek Okulu olarak belirlenmişti. 

1930'da ticari hayatına başladı Pekgüzel Şirketi, 1930 yılında ailenin dedesi Mehmet Salih Pekgüzel'in sıcak dövme ve demir isine girmesi ile ticari hayatına başladı. 1950'de ailenin 2. kuşağından Süleyman Pekgüzel, sahip olunan bilgi ve tecrübeyi geliştirmek adına yönetimde yerini aldı. 1962'de aile Türkiye'nin gelişme yıllarında çelik kapı ve pencere üretimine başladı. 

1974're Süsa adıyla şirketleşen aile, çelik kapı ve pencere imalat hammaddesi olan yapı profil imalatına başladı. 1980'de teknoloji takibi ile hızla ilerleyen şirket, çelik profil sektöründe bölgesinin en büyük tedarikçilerinden biri oldu. 1992 yılında ailenin 3. kuşağını oluşturan Yalçın, Şefika, Tacettin ve Hüseyin Pekgüzel'in sinerjileri ve beraberindeki tecrübeye dayalı takım çalışması, Sur Çelik Kapı'nın sektörünün en başarılı imalatçısı olmasını sağladı. 


Ekonomist Mortgage


Geri Dön