25 / 04 / 2024

Sur Yapı, 2010'da yeni projeler için kolları sıvadı

Sur Yapı, 2010'da yeni projeler için kolları sıvadı

2009'un son çeyreğinde 300 milyon dolarlık AdaPark projesini satışa sunan Sur Yapı, 2010'da yeni projeler için kolları sıvadı



Şirket, Nisan'da Çamlıca'da bin 550 konut, Mayıs'ta Kağıthane Outlet AVM, yılın son çeyreğinde ise Bayrampaşa AVM ve konut projelerine start verecek.

PROJE 1 ÇAMLICA

Sur Yapı 2010 yılındaki ilk projesini Çamlıca'nın Ümraniye'ye bakan eteklerinde yer alan 123 bin ve 32 bin metrekarelik iki bitişik parsel üzerinde gerçekleştirecek. Şirket, Şile Çekmeköy yolunun ayırdığı parsellerden büyük olanının üzerinde toplam bin 500 konutluk bir proje hayata geçirecek. Yaklaşık 150 metre yüksekliğinde 40'ar katlı ikiz residence kulesi ve 6 ila 13 kat arasında değişen bahçe katlı yatay konut bloklarından oluşacak projede, dairelerin metrekare fiyatları 5 bin ile 6 bin TL arasında değişecek.
550 milyon dolar satış geliri hedefliyor

Parsellerden küçük olanın üzerinde ise 25-30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi ile bir ticari ofis bloğu inşa edilecek. Sur Yapı projenin bütününden yaklaşık 550 milyon dolarlık bir satış geliri hedefliyor.Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Çamlıca Ümraniye eteklerinde yer alan arsanın şehir merkezinde bulunması ve büyüklüğüyle büyük önem taşıdığını belirterek, bu arazi üzerinde İstanbul genelinde konut geliştiricileri için örnek bir projeyi hayata geçirmek hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

`Örnek teşkil edecek'

Projenin mimari konsepti için bir İtalyan, iki Avrupalı ve dört de yerli mimarlik ofisinin projeler hazırladığını dile getiren Elmas, "Yerli mimarlarımızın Avrupalılardan geri kalır bir tarafları yok. Biz de değerlendirmemizi yaparak mimar Bünyamin Derman'ın hazırladığı avan projede seçimimizi yaptık. Çamlıca projesi İstanbul ölçeğinde tüm gayrimenkul geliştiricilerine örnek teşkil edecek bir proje olacağını düşünüyorum" diye konuştu.Proje arazisinin İstanbul'daki korulardan daha büyük olduğuna dikkat çen Elmas, arazinin büyüklüğünü "Emirgan Korusu aşağı yukarı bu arazi büyüklüğünde,Yıldız Parkı arazimizden biraz daha büyük, Fethi Paşa Korusu, Mihrabad Korusu ise bu projenin yapılacağı araziden daha küçük alanlar" şeklinde açıkladı. Çamlıca projesinde olabildiğince yeşil alanları fazla tutacaklarını anlatan Elmas, projeyi ikiz residence kulesi ve buna paralel kat bahçeli yatay konut blokları olarak projelendirdiklerini de sözlerine ekledi.

Metrekaresi 5-6 bin TL olacak

* 550 milyon dolar satış geliri hedefleniyor.
* Toplam 1500 konuttan oluşuyor.
* 150 metre lik 40 katlı ikiz rezidans bulunuyor.
* 6 ile 13 kat arası yatay konut blokları bulunacak.
* Metrekare fiyati 5 bin 6 bin TL arasında değişecek.

Çamlıca'da küçük parsel üzerine 25- 30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi ile ticari ofis bloğu inşa edilecek.

360 derece İstanbul manzarası

ELMAS, Çamlıca projesi arazisinin kuzeygüney istikametinde uzandığına değinerek, doğu yönünde Şile ormanlarının, Güneyde, Adalar ve Marmara manzarasının, kuzeyde ise Beşiktaş-Maslak hattınca uzanan Boğaz hattı silüetinin bulunduğunu ifade etti. Elmas "40 katlı ikiz rezidans kulesi bir taraftan Marmara'ya diğer taraftan İstanbul silüetine bakacak. Kulelerin yüksekliği yaklaşık 150 metre olacak. Yaklaşık 30-35 bin metrekarelik kapalı alanı olacak kulelerde yaklaşık 400 residence dairesinin yer alması planlanıyor" dedi.

PROJE 2 KAĞITHANE OUTLET AVM

Kağıthane'ye 225 milyon dolara outlet yapacak

Kağıthane'de eski Cendere Caddesi üzerindeki Hasel Fabrikası arazisi üzerine inşa edecekleri Outlet AVM projesinin tüm hazırlıklarının tamamlandığına değinen Elmas, buradaki projeye de nisan ya da mayıs ayında başlamayı planladıklarını açıkladı.

Elmas, Kağıthane Outlet AVM projesimin tahmini olarak 225 milyon dolarlık bir yatırım olacağını kaydederek "Burada 78 bin 500 metrekare kapalı alanda bir Outlet AVM yapacağız. Burası alışveriş merkezi için çok uygun bir yer. Bu bölgede başka bir alışveriş merkezi yok. Bu bölgedeki eski sanayi alanları da konut ve ticari yapılara dönüşüyor. Projeyi 2012 yılında tamamlayacağız" dedi. Buradaki alışveriş merkezinde ana mağaza kiracısı olara Carrefour ile anlaştık. Buradaki arazide ulaşım açısından çok stratejik bir konumda. Maslak'tan gelen yol buraya çıkıyor, ayrıca Mecidiyeköy ve Seyrantepe'den gelen yollarda projenin yapılacağı arazinin önünde birleşiyor" dedi.

AVM için uygun bir yer

* 225 bin dolarlık yatırımla hayata geçecek
* 78 bin 500 metrekare kiralanabilir alanı bulunacak
* Ana kiracısı Carrefour olacak
* Mayıs ayında başlayak
* 2012'de tamamlanacak

PROJE 3 BAYRAMPAŞA

Bayrampaşa'da Haliç manzaralı konutlar

Sur Yapı, mimari konsept çalışmaları devam eden Bayrampaşa projesinede 2010'un son çeğreğinde, Eylül ayında başlamayı planlıyor. Bayrampaşa'daki arazilerinin konum olarak Vatan Caddesi'nin bitiş noktasında olduğunu ifade eden Elmas, burada 45 dönümlük arazi üzerinde 30-35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bölgesel, yarı açık bir alışveriş merkezi yapacaklarını, arazinin geri kalan kısmında ise yüksek katlı konutlar inşa edeceklerini açıkladı.

Panoramik manzarasına sahip

Elmas, bu projede 5-6 kattan sonraki katların panoromik Haliç ve Galata manzarasına sahip olacağını belirterek "Bu bölgede nitelikli konutlar bulunmuyor. bu bölgeninin ihtiyacı olan nitelikli ve lüks bir proje yapacağız.
Arazi konum olarak Vatan caddesi aksı ile Fevzi Paşa Caddesi aksı arasında yer alıyor. Başka bir değişle, arazi üstte Sultançiftliği-Edirnekapı raylı sistemi ile altta bunan Aksaray- Havaalanı metro hattının arasında kalıyor" dedi.

Proje eylülde başlayacak

* 45 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek
* 35 bin metrekare kşralanabilir alanlı AVM yer alacak
* Yüksek katlı konutlardan oluşacak
* 5-6 kattan sonra Haliç manzarası olacak
* 2010 Eylül'de başlayacak
Bülent Yoldaş/Sabah Emlak


Geri Dön