18 / 04 / 2024

Sur Yapı 2015'te yeni AVM projelerine başlayacak!

Sur Yapı 2015'te yeni AVM projelerine başlayacak!

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Perakende Günleri'nin co-sponsoru Sur Yapı, 2015'te yeni AVM projelerine girmeye hazırlanıyor. Altan Elmas; " 2015'te yeni AVM projeleri de gelebilir. Yeni yatırım için Anadolu'yu inceliyoruz" dedi...



Geçtiğimiz günlerde Bursa'ya konut ve alışveriş merkezi yapacağını duyuran, inşaatı devam eden Eyüp'teki Axis İstanbul projesini de sürdüren Sur Yapı, AVM işini büyütüyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Perakendeye yatırıma başlayalı 4.5 yıl oldu. Kağıthane Axis'i geçen yıl açtık. Bu yıl Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe'nin kesiştiği noktada Metrogarden'ı devreye soktuk. 2015'te yeni AVM projeleri de gelebilir. Yeni yatırım için Anadolu'yu inceliyoruz" dedi. Anadolu'nun birçok ilinde AVM açığı olduğunu belirten Elmas, "Gelir seviyesinin de yüksek olduğu potansiyel illeri inceliyoruz" dedi. Axis İstanbul'u ise 2016'da açacaklarının bilgisini veren Elmas, Bursa'da Sur Yapı Marka Rezidans & Alışveriş Merkezi'ni de 2016'da açacağız. Bir de İzmir'de bir projemiz var" dedi. 


SİMİT SARAYI CHAMS ELYSEESE'YE GÖZ DİKTİ

Geçtiğimiz günlerde New York mağazasını açan Simit Sarayı yeni pazarlara giriyor. 14 ülkede 300'e yakın mağazada her gün 8 bin 600 çalışanıyla 650 bin kişiyi ağırlayan Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, New York'un ardından Londra Oxford Street'te ilk Simit Sarayı mağazasını açacaklarını söyledi. Kavukcu, "Öncelikli hedefimiz global bir marka olmak. Şu anda 14 ülkedeyiz. 2015'te kesinleşen sözleşmelere göre 17 ülkede olacağız. Mağazalarımız içinde en çok ciro yapan 10'un 5'i yurtdışında" dedi. Mekke ve New York'un ardından Amsterdam'daki mağazalarının da iyi ciro yaptığını açıklayan Kavukcu, "Londra'dan sonra Paris'te Champs-Elysees'ye de mağaza açacağız "diye konuştu. 


Özge Yavuz-Sabah


Geri Dön