26 / 04 / 2024

Sur Yapı 2016'da 2.2 milyar liralık projenin satışını gerçekleştirecek!

Sur Yapı 2016'da 2.2 milyar liralık projenin satışını gerçekleştirecek!

Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, 2016'da 2.2 milyarlık projede 1844 konut ile ofisin satış ve inşasını yapacaklarını açıkladı. Elmas, 2016'nın Sur Yapı için yatırım yılı olacağını belirtti.



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2016'nın Sur Yapı için yatırım yılı olacağını belirten Altan Elmas, "Nisan 2016'ya kadar 2.2 milyar liralık projede 1844 konut ve ofisin hem satış, hem de inşa sürecine başlamayı planlıyoruz. İkisi Sancaktepe'de olmak üzere Topkapı, Koşuyolu, Ümraniye ve Sultanbeyli'de 6 yeni projeye başlayacağız" dedi. 


500 MİLYONLA YILI KAPATACAK 

Şirket, Beykoz, Ataşehir, Gaziosmanpaşa ve Ümraniye'de dört kentsel dönüşüm projesinin çalışmalarım da sürdürüyor. Haziran ayı seçimlerine kadar satışların hedefleri doğrultusunda sürdüğünü söyleyen Elmas, "Haziran seçimleriyle yatırımcılar beklemeye geçti. Bu süreçte dolar kurunun yükselişini bir miktar fırsata çevirebildik ve yabancıya satış bu dönemde arttı. Kasım ayı seçimleriyle piyasalar tekrar hareketlendi. Kasım aymda Ekim ayının iki katı satış yaptık. Aralık ayı da iyi başladı. Bu seneyi hedeflerimizin bir miktar üzerinde kapatacağımızı gösteriyor. 2015 yılını 500 milyon liranın üzerinde ciro ile kapatacağız" dedi. Öte yandan şirketin 2015'de perakende alanında yeni çalışmaları oldu. Corridor, Mirage, Exen İstanbul'a alışveriş caddeleri konsepti getirildi. 


DÖNÜŞÜM YAPIYOR 

Bu projelerin 2016'da devamı da gelecek. Şirket, Koşuyolu, Topkapı, Sancaktepe ve Ümraniye projelerinde de alışveriş caddesi ve ticari alanlara yer verecek. 2016 yılında hem ofis, AVM ve konut projelerine hem de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Elmas, "2016'da konut satışındaki ciro hedefimiz 700 milyon lira" dedi. 


2016'DA SATIŞLAR HIZ KESMEYECEK 

Gayrimenkul sektörüyle ilgili 2016 öngörülerini paylaşan Altan Elmas, "2016'da Türkiye genelinde l 1 milyon 350 bin konut satışının gerçekleşeceğini j düşünüyoruz. Kasım seçimleriyle birlikte önümüzdeki 4 yıl istikrar sürecek. Bu nedenle 2016 yılının bu yıldan çok daha iyi geçeceğine inanıyorum. Konut satışlarının tüm yıl boyunca hız kesmeden devam edeceği kanaatindeyim. Kurulan yeni hükümetten yatırımı engelleyen bürokrasiyi azaltıcı ve imar mevzuatında reformlar bekliyoruz. Bu düzenlemeler gerçekleştirdiği takdirde satışların önü açılacak ve dolayısıyla gayrimenkul sektöründeki ' büyüme artarak devam edecek' dedi.


Posta


Haber Akşam Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı;


SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, kasım seçimleriyle birlikte önümüzdeki 4 yıl istikrarın süreceğini belirterek, "Bu nedenle 2016'nın bu yıldan çok daha iyi geçeceğine inanıyorum. Yeni hükümetten yatırımı engelleyen bürokrasiyi azaltıcı reformlar bekliyoruz. Bunlar gerçekleştirdiği takdirde gayrimenkul sektörü çok daha ilerleyecektir. Biz de Sur Yapı olarak 2016 yılı Nisan ayına kadar 2.2 milyar liralık projede 1844 konut ve ofis arz edeceğiz" dedi. 


2015 yılının kısa bir değerlendirmesini yapar mısınız? 

2015 yılı 2014'ten daha iyi bir yıl olsa da siyasi belirsizlik yatırımcının kararını etkiledi. Haziran seçimlerine kadar sektörün durumu gayet iyiydi ve satışlarımız bir önceki yıla oranla çok yüksekti. Haziran seçimlerine 15-20 gün kalana kadar tek parti iktidarının muhafaza edeceğine dair genel bir kanaat vardı. Bu da sektörde olumlu bir hava estirdi. Biz de Sur Yapı olarak bu döneme kadar hedeflerimizi tutturduk. Fakat Haziran seçimleriyle bir belirsizlik oluştu. O belirsizlik de kasım ayına kadar sektörü etkiledi. Kasım seçimlerinde yeniden tek parti iktidarının seçilmesi sektörü tekrar canlı dönemlerine kavuşturdu. Belirsizlik nedeniyle ertelenen konut talebinin önümüzdeki dönemde rekor kıracağını düşünüyorum. 


Sur Yapı açısından 2015 nasıl bir sene oldu? 

HAZİRAN seçimlerine kadar satışlarımız hedeflerimiz doğrultusunda devam etti. Haziran seçimleriyle yatırımcılar beklemeye geçti. Bu süreçte dolar kurunun yükselişini bir miktar fırsata çevirebildik ve yabancıya satış bu dönemde arttı. Kasım ayı seçimleriyle birlikte istikrar tekrar yakalandı. Kasım ayında ekimin iki katı satış yaptık. Aralık da iyi başladı. Seneyi hedeflerimizin üzerinde kapatacağız. 


2016'dan neler bekliyorsunuz? 

2015'in on bir ayında ülkemizde 1 milyon 40 bin konut satışı gerçekleşti, yılsonu itibariyla bu satışın 1 milyon 200 bini aşacağını düşünüyoruz. Kasım seçimleriyle birlikte önümüzdeki 4 yıl istikrar sürecek. Bu nedenle 2016'nın bu yıldan çok daha iyi geçeceğine inanıyorum. Yeni hükümetten yatırımı engelleyen bürokrasiyi azaltıcı reformlar bekliyoruz. 


Sizin şirket olarak 2016'ya dair hedefleriniz nasıl? 

ÖNÜMÜZDEKİ dönem Türkiye için çok daha aydınlık olacak. Türkiye'nin alkınma hamlesi sürecek. Sektörün önümüzdeki süreçte büyük bir ivme yakalayacağını düşünüyoruz. Bizler de hazırlığımızı bu yönde yaptık. 2016'da hem ofis, AVM ve konut projelerine hem de kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edeceğiz. 2016 Nisan ayına kadar toplam 2.2 milyar liralık projede 1844 konut ve ofis arz edeceğiz. İkisi Sancaktepe'de olmak üzere Topkapı, Koşuyolu, Ümraniye ve Sultanbeyli'de 6 yeni projeye başlayacağız. 


Akşam Future&Trends Emlak




Haber Star Gazetesi'nin İnşaat Dekorasyon Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


4 yıllık seçimsiz bir ortamın sektöre olumlu yansıyacağını kaydeden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas"Konut satışları hız kesmeden devam edecek"dedi. 


Türkiye'nin Kasım seçimleriyle birlikte önünde 4 yıllık bir iktidar dönemi olduğunu kaydeden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas "Bu nedenle 2016 yılının bu yıldan çok daha iyi geçeceğine inanıyorum. Konut satışlarının tüm yıl boyunca hız kesmeden devam edeceği kanaatindeyim" dedi. 2015 yılının on ayma bakıldığı zaman ülkede 1 milyon 40 bin konut satışının gerçekleştiğini ve yılsonu itibari ile bu satışın 1 milyon 200 bin den fazla olacağını düşündüklerini belirten Elmas "Yine 2015 yılının başında konut kredisi bakiyesi 114 milyar 400 milyon TL iken Kasım ayı sonunda bakiye 130 milyar 100 milyon TL'ye ulaştı. 2016 yılında Türkiye genelinde 1 milyon 350 bin konut satışına gerçekleşeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Elmas kurulan 64. Hükümet'ten de yatırımı engelleyen bürokrasiyi azaltıcı ve imar mevzuatında reformlar beklidiklerini kaydederek "Bu düzenlemeler gerçekleştirdiği takdirde satışların önü açılacak ve dolayısıyla gayrimenkul sektöründeki büyüme artarak devam edecektir" dedi. Önümüzdeki 4 yıl seçim olmaması nedeniyle Türkiye'nin büyüme ve kalkınma hamlesinin devam edeceğine inandıklarını kaydeden Elms, sektörün önümüzdeki süreçte büyük bir ivme yakalayacağını düşünüklerini ve bu yönde hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Büyüme yılı olacak 2016 yılının Sur Yapı için yatırım yılı, lansman yılının ciro 2015 yılında perakende alanında da yeni çalışmaları olduğundan bahseden Elmas Corridor, Mirage, Exen İstanbul'a alışveriş caddeleri konseptini getirdikleri bilgisini verdi. Bu projelerin 2016 yılında da devam edeceğini vurgulayan Altan Elmas "Koşuydu, Topkapı, Sancaktepe'ye Ümraniye (EXEN Ofis) projelerinde de alışveriş caddesi ve tiöri alanlar bulunacak. Planlanan projelerin dışında yıl içinde sürpriz defimiz 700 milyon TL'dir" diye konuştu.


Star İnşaat Dekorasyon




Geri Dön