19 / 04 / 2024

Sur Yapı bayrağını enerji sektörüne de dikiyor!

Sur Yapı bayrağını enerji sektörüne de dikiyor!

Bugüne kadar 3 bin 500’ün üzerinde konut üretimi gerçekleştiren Sur Yapı, inşaat sektörünün en etkin oyuncuları arasında yer alıyor...



Bugüne kadar 3 bin 500’ün üzerinde konut üretimi gerçekleştiren Sur Yapı, inşaat sektörünün en etkin oyuncuları arasında yer alıyor. Mesleği mimar olan Altan Elmas’ın önderliğinde ilerleyen Sur Yapı, sektöre pek çok rakibi gibi endüstriyel tesis müteahhitliği ile başladı. Kuruluşlarından bugüne ürettikleri endüstriyel tesisler arasında 3 M, Novartis, Total, Opet, Sony, Bosch-Siemens, Nobel İlaç, Casper, Aviva, İsviçre Hayat Sigorta gibi uluslararası büyük şirketlerin yönetim merkezleri ve tesisleri yer aldı.


Bugüne kadar toplam 3 milyon m2'nin üstünde projeyi yaşama geçiren Sur Yapı, İstanbul’da birden fazla konut ve işyeri/AVM projelerini yaşama geçirmek için çalışma yürütüyor. Aslında şirketin bir özelliği, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki proje lansmanı yapmak.


Çekmeköy/Taşdelen’de 350 dairelik bir proje, Sultanbeyli / Şamandıra’da anlaştıkları bir arazide 450 konutluk bir proje şu an Sur Yapı’nın en önemli gündemleri arasında. Beykoz Kavacık’ta 70 dönüm arazi üzerine üç/dört katlı binalı alçak yapı üzerine proje ve yeni yapılacak AVM’ler grubun sektörde öne çıkmasını sağlayacak diğer çalışmaları.


Yine bir konsorsiyum içinde yer aldıkları  İzmir  projesi de Sur’un Anadolu açılımı için önemli bir kilometre taşı olacak. Aslında bilinenin aksine Sur Yapı, Anadolu’da farklı sektörde de olsa bir hayli yol almış durumda. Sur Yapı, eneıji sahasında da emin adımlarla ilerliyor. Altan Elmas sektör ile ilgili kısa ve öz bir yorum yapıyor ve “Cari açığın azalulması konusunda eneıjiye yatırım milli bir meseledir” diyor.


Sur Yapı’nın Adıyaman’da bitmek üzere olan bir HES projesi var. Bahar yağmurlarını kaçırmak istemedikleri, 6 MW gücünde. Malatya’da iki proje birden yürütüyor. İlki 17.5 MW, İkincisi 10 MW gücünde olacak. İskenderun Hatay’da bir, Mersin’de de iki rüzgar santrali projesi yürütülüyor. Yatırımlar için türbin siparişleri verilmiş.



Mortgage


Geri Dön