19 / 04 / 2024

Sur Yapı Bayrampaşa'da metrekaresi 3 bin dolar!

Sur Yapı Bayrampaşa'da metrekaresi 3 bin dolar!

SUR YAPI, Bayrampaşa'da yer alan alışveriş ve home-ofislerden oluşan projesini de aralık ayında satışa sunmayı planlıyor



Sur Yapı, 21 Eylül'de yapacağı tanıtım toplantısıyla Çamlıca projesinde satışlara başlayacak. Tantavi Tüneli'nin yanında yer alan 123 bin ve 32 bin metrekarelik iki parsel üzerinde gerçekleştirecek projede, parsellerden büyük olanının üzerinde toplam bin 50 konut inşa edilecek. Yaklaşık 150 metre yüksekliğinde 40'ar katlı ikiz rezidans kulesi ve 6 ila 13 kat arasında değişen bahçe katlı yatay konut bloklarından oluşacak projede, dairelerin metrekare fiyatları 5 bin ile 6 bin TL arasında değişecek. Parsellerden küçük olanın üzerinde ise 25-30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi ile bir ticari ofis bloğu inşa edilecek. Projenin bütününden yaklaşık 550 milyon dolarlık bir satış geliri bekleyen Sur Yapı, bu projeden yıl donuna kadar da 100 milyon dolar gelir hedefliyor.

360 DERECE İSTANBUL
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, proje arsasının büyüklüğü ve merkezi konumuyla öne çıktığını belirterek, "Çamlıca projesinin İstanbul ölçeğinde tüm gayrimenkul geliştiricilerine örnek teşkil edecek bir proje olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Çamlıca projesi arazisi Kuzey-Güney istikametinde uzanıyor. Doğu yönünde Şile ormanları, Güneyde, Adalar ve Marmara manzarası Kuzeyde ise Beşiktaş- Maslak hattınca uzanan Boğaz hattı silüeti yer alıyor. Elmas, "40 katlı ikiz residence kulesi bir taraftan Marmara'ya diğer taraftan İstanbul silüetine bakacak. Kulelerin yüksekliği yaklaşık olarak 150 metre olacak. Arazinin 130 metre kotunda bulunduğu dikkate alındığında, kuleler 240 metre kotundaki Çamlıca Tepe'sinden daha yüksek olacak. Yaklaşık 30-35 bin metrekarelik bir kapalı alanı sahip olacak kulelerde yaklaşık 400 residence dairesinin yer alması planlanıyor" dedi.

Sırada Kâğıthane Outlet projesi var
Sur yapı, Kâğıthane'de eski Cendere Caddesi üzerindeki Hasel Fabrikası arazisi üzerine inşa edeceği Outlet AVM projesinin de tüm hazırlıklarını tamamladı. Altan Elmas, Kağıthane Outlet AVM projesinin tahmini olarak 225 milyon dolarlık bir yatırım olacağını kaydederek "Burada 78 bin 500 metrekare kapalı alanda bir Outlet AVM yapacağız. Burası alışveriş merkezi için çok uygun bir yer. Bu bölgede başka bir alışveriş merkezi yok. Bu bölgedeki eski sanayi alanları da konut ve ticari yapılara dönüşüyor. Projeyi 2012 yılında tamamlayacağız" dedi. Sur Yapı buradaki alışveriş merkezinde ana mağaza kiracısı olarak Carrefour ile anlaştı. Toplam 26 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak Kâğıthane Outlet projesi 4 bodrum katı, zemin kat ve 4 normal kattan oluşuyor. Mağazalar, hipermarket, food court alanı, bowling salonu ve 10 sinema salonu bulunacağı outlet alışveriş merkezinde 700 araçlık da otopark yer alıyor.

Bayrampaşa nitelikli konutla tanışacak
SUR YAPI, Vatan Caddesi'nin bitiş noktasında Bayrampaşa'da yer alan alışveriş ve home-ofislerden oluşan projesini de aralık ayında satışa sunmayı planlıyor. Bayrampaşa'daki arazilerinin konum olarak Vatan Caddesi'nin bitiş noktasında olduğunu ifade eden Elmas, burada 45 dönümlük arazi üzerinde 30-35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bölgesel, yarı açık bir alışveriş merkezi yapacaklarını, arazinin geri kalan kısmında ise yüksek katlı konutlar inşa edeceklerini açıkladı. Elmas Bayrampaşa projesinin 5-6 kattan sonra panoramik Haliç manzarası ve Galata manzarasına sahip olacağını söyledi. Bayrampaşa projesindeki alışveriş merkezinde 61 bin 250 metrekare kiralanabilir alan yer alacak. Home-ofislerde ise metrekare fiyatlarının 3 bin-3 bin 500 dolar olması bekleniyor.

İzmir projesi 2011 başında
Sur Yapı,  İzmir  Bayraklı'da deniz kıyısındaki 45 bin metrekarelik Eski Turyağ Fabrikasının bulunduğu arsada Hayat ve Torunlar Grubu ile birlikte residence ve AVM projesi geliştirecek. 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM ile 27 bin metrekarelik rezidanstan oluşan kompleksin önüne 360 yat kapasiteli marina da yapılacak. Satışlarına 2011 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanan projede residence'lerin metrekare satış fiyatlarının 5 bin dolar seviyesinde olması bekleniyor.
Sabah/Bülent Yoldaş


Geri Dön