26 / 04 / 2024

Sur Yapı Çamlıca Tepesi'ni tepeden seyrettirecek

Sur Yapı Çamlıca Tepesi'ni tepeden seyrettirecek

En geç Nisan ayında Çamlıca projesini satışa çıkarmayı planlayan Sur Yapı, tepeyi, tepeden seyrettirecek



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Tantavi'ye yapacakları 1.550 konutluk projenin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Projenin adı üzerine çalıştıklarını kaldeden Elmas, "Tantavi Tüneli'nin devamında olan arsayı kat karşılığı Ayvaz ve Mecit Ailelerinden aldık. Projede konutların alanı 40 metrekare ile 250 metrekare arasında olacak. İlk etabı Nisan'da satışa çıkaracağız. 3 etaptan oluşacak projenin tamamlanması 3 yıl sürecek. 2013'te bitecek. 40 katlı 2 kule olacak" diye konuştu.

Çamlıca Tepesi'nin kotunun 240 metre olduğunu hatırlatan Altan Elmas, projeyi yapacakları arazinin kotunun ise 130 metre olduğunu, 40 katlı kullerin 160 metre yükseklikte olacağını, kulenin 40. katının denizden yüksekliğinin 290 metreye ulaşacağını söyledi. Elmas, "Projenin 25. katı Çamlıca Tepesi'ni zirvesiyle aynı yükseklikte. Bu kattan itibaren her katta yükselerek Çamlıca Tepesi'ne yukarıdan bakılabilecek. Binanın en üst katı ise Çamlıca'nın tepesinden 50 metre yükseklikte olacak. Böylece boğaz, adalar ve Marmara Denizi izlenebilecek. Konsepti, mimarisi, inşaat kalitesi ve kullanılan malzemeleriyle İstanbul'un anıtsal projelerinden birisi olacak" dedi.

Binanın inşasında doğal ve çevreci malzemeler kullanacaklarını hatırlatan Elmas, "Bu konuyla özellikle ilgileniyorum. Sadece İstanbul'un değil dünyanın en iyi çevreci binalarından birisini yapacağız. Bunu yaparken amacımız ne para kazanmak ne de isim yapmak. Sadece kalıcı iş yapmak istiyoruz. Sıradışı iş yaparak, yüksek katlı binaların da çevreci olabileceğine dikkat çekeceğiz. Niyetimiz sadece para kazanmak olsa toplu konut yaparız. Toplu konut işinde sürüm yapma şansınız yüksek. Ama böyle binalardaki ve projelerdeki konutlarda sürüm yapılmaz. Zevk sahibi, eğitimli ve geliri yüksek insanlar hedeflenir" dedi.

Projenin fiyatı üzerine de çalıştıklarını hatırlatan Altan Elmas, şu an fiyatların belli olmadığını, ortalama satış fiyatının 5-6 bin TL'den başlayacağını açıkladı.

155 bin metrekarelik arazinin İstanbul'un merkezi lokasyonundaki en büyük arsa olduğunu hatırlatan Altan Elmas, "Çamlıca eteklerinde Tantavi mevkiindeki arsada yüksek iki bina olacak. 155 bin metrekarelik arsanın ortasından Şile Otobanı geçiyor. Arsa iki parselden oluşuyor. Toplam yatırım bedeli 500 milyon dolar olan projenin yarısından fazlasını yatay binalar oluşturuyor. Proje yatayda da çok iddialı olacak" dedi.
Tebernüş Kireçci

 


Geri Dön