29 / 03 / 2024

Sur Yapı Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor!

Sur Yapı Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor!

Sur Yapı Gaziosmanpaşa'da konutların dönüşümünü sağlayacak bir projeye başlıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin belirlediği dönüşüm alanında 260 hak sahibi ile sözleşme imzalandı. Sur Yapı 2014 baharında lansman yapacak..



Sur Yapı, önümüzdeki dönemde sunacağı projelerde orta gelirliyi hedef alırken, kentsel dönüşüm faaliyetlerine de hız veriyor. Yaz aylarında yeni projelerine hazırlık yapan Sur Yapı, bu yılın son çeyreğinde ve 2014 yılının bahar aylarında konut, ofis ve alışveriş merkezi projelerinin yanı sıra Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm projesini de hayata geçirecek. Sur Yapı'nın bu dönemde sunacağı projelerden ilki Çekmeköydeki Tilia olurken, ikincisi Sultanbeyli'deki konut projesi olacak. Bu projeleri, Eyüp'te yer alan ve ofis ve alışveriş merkezinden oluşan Axis İstanbul izleyecek. Şirket, 2014 yılının başında ise Gaziosmanpaşa'daki dönüşüm alanında gerçekleştireceği yaklaşık 1.200 konutluk proje ile kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız verecek. 


Dönüşüme başlıyor 


Sur Yapı, bugüne kadar fabrika alanlarını dönüştüren bir çok projeye imza attı. Şimdi de konutların dönüşümünü sağlayacak bir projeye başlıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin belirlediği dönüşüm alanında 260 hak sahibi ile sözleşme imzalamaya başladıklarını açıklayan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Burada yaklaşık 1.0001.200 konutun yer aldığı bir proje yapacağız. Sözleşmelerimiz hızlıca ilerliyor. Proje çalışmalarını bitirmek üzereyiz, 2014 baharında lansman yapacağız. Yaklaşık bir yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz" dedi. 


Orta Gelirliye iki proje 


ALTAN Elmas, bu dönemde satışa sunacakları projeler hakkında şu bilgileri verdi: "İlk projemiz Çekmeköy-Taşdelen'deki Tilia olacak. Projede 4 blokta 278 daire yer alıyor. Satışa çıkaracağımız 180 dairenin yaklaşık yüzde 70'ini sattık. Bu projenin 400 konutluk ikinci etabı da olacak. Ortalama 3 bin lira metrekare fiyatı belirledik. Öte yandan, Sultanbeyli'de yeni bir arsa aldık. Burada da 400 konutluk bir proje yapacağız. Burada da metrekare fiyatları 3 bin lira seviyesinde. Bu iki projemizi orta gelirli kesime sunuyoruz." 


Axis İstanbul geliyor 


EYÜP'TE Axis İstanbul adında ofis ve alışveriş merkezinden oluşan bir projeyi satışa sunacaklarını ifade eden Altan Elmas, "İlk kez Kağıthane'de kullandığımız Axis markamızı alışveriş merkezi ve ofis projelerimizde kullanmak istiyoruz. Yaklaşık 300 adet ofis ile 40 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir alışveriş merkezi olacak. Bu projenin yan parseline de daha sonra rezidans inşa edeceğiz. Bu genişlemeyle birlikte kiralanabilir alan da 55 bin metrekareye çıkacak. Ofisler ve rezidans Haliç manzarasına sahip olacak" diye konuştu. 


Vatan


Geri Dön