19 / 04 / 2024

Sur Yapı Metrogarden AVM’yi nisan sonunda açıyor!

Sur Yapı Metrogarden AVM’yi nisan sonunda açıyor!

Sur Yapı, haziran ayında faaliyete geçirdiği AXİS Kağıthane’nin ardından Metrogarden AVM’yi nisan sonunda açıyor. Şirketin hedefi 2015 yılının sonuna kadar 2 milyar dolarlık yeni yatırımda bulunmak....




Sur Yapı, haziran ayında faaliyete geçirdiği AXİS Kağıthane’nin ardından Metrogarden AVM’yi nisan sonunda açıyor. Şirketin hedefi 2015 yılının sonuna kadar 2 milyar dolarlık yeni yatırımda bulunmak. 


SUR Yapı 2015 yılı sonunda toplam 10 bin kişiye istihdam sağlayacak alışveriş merkezi (AVM) projelerini peş peşe hayata geçiriyor. Şirket geçtiğimiz haziran ayında faaliyete geçirdiği AXİS Kağıthane’nin ardından Metrogarden AVM’yi  nisan sonunda açıyor.  Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Metrogarden AVM’nin Ümraniye sınırlarında, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe’nin kesişme noktasında bulunan, bölgenin tek AVM’si olacağını belirterek, bu yeni projenin kiralamalarının yüzde 80 oranında gerçekleştiğini, kalan kısmın kiralama görüşmelerinin ise devam ettiğini söyledi.  


1.9 MİLYAR TL CİRO GELECEK

2015 sonu itibarıyla toplam inşaat alanı 476 bin metrekare olan 5 AVM'nin inşasının tamamlanacağını vurgulayan Elmas, "AVM'ler için yapacağımız toplam yatırım miktarı 2 milyar doları bulacak. 5 AVM'den yıllık ciro beklentimiz ise 1 milyar 900 milyon TL"dedi. Elmas, Axis İstanbul’un inşaatının başlamasıyla birlikte ofis satışlarında iyi bir ivme yakaladıklarını, Sultanbeyli'deki İdilia'daki 442 dairenin yüzde 30'unu da 1,5 ayda sattıklarını vurguladı. 


 


Akşam


Geri Dön