26 / 04 / 2024

Sur Yapı'dan 550 milyon TL yatırımla 2 yeni proje!

Sur Yapı'dan 550 milyon TL yatırımla 2 yeni proje!

Sur Yapı, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında 550 milyon TL'lik yatırım değeri ile iki yeni proje hayata geçiriyor. Bunlar Güneşli'deki Mirage Rezidans ve İlkbahar projesi.



Sur Yapı, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında 550 milyon TL'lik yatırım değeri ile iki yeni proje hayata geçiriyor. 300 milyon TL değerindeki ilk yatırım Güneşli'deki Mirage Rezidans. 

Projenin 73 bin 700 metrekarelik inşaat alanı içinde 17 katlı 3 blokta 342 rezidans ve 60 mağazalık bir alışveriş caddesi bulunacak. 


Sur Yapı İlkbahar projesi ise 250 milyon TL'lik yatırımla 57 bin 668 metrekarelik inşaat alalımda hayata geçiriliyor. Projenin ilk etabında 304, ikinci etabında da 200 konut bulunacak. 


Projelerin tanıtım toplantısında konuş an Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yaklaşık 2.5 milyar değerinde proje yürüttüklerini belirtti. Güneşli'de iki projelerinin daha olduğunu hatırlatan Elmas, sanayi bölgelerinde dönüşümün daha kolay olduğunu belirterek, bu bölgeleri konutlaştırmaya devam edeceklerini ifade etti. Konut bölgelerinde tek tek arazi sahipleriyle görüştüklerini kaydeden Elmas, sanayi bölgelerinde arazilerin daha büyük olduğunu ve sanayicilerle anlaşmanın daha kolay olduğunu dile getirdi. Güneşli'nin ortalama 5 bin 500 TL metrekarelik fiyatlarıyla yatırım değeri sürekli yükselen ve hızla gelişen bölgesi olduğuna dikkat çeken Elmas, Beykoz, Gaziosmanpaşa, Topkapı'da çalışmalarının olduğunu anlatarak, "Kartal'a da girmek istiyoruz ama şu ana kadar mümkün olmadı. Arazi sahipleri çok yüksek fiyatlar istiyor" dedi. 


Kentsel dönüşüm için Anadolu'dan talep alıyoruz


Kentsel dönüşüm için şehir dışından çok fazla talep aldıklarını belirten Elmas, Anadolu'nun ağırlıkta olduğunu dile getirdi. 

Elmas, "Adana, Eskişehir, Mersin gibi illerden teklif yağıyor. Önceliğimiz İzmir'deki projemizi bitirebilmek" diye konuştu. 



Selenay Yağcı / Dünya




Geri Dön