20 / 04 / 2024

Sur Yapı'dan Exen İstanbul'da 172 bin TL'ye!

Sur Yapı'dan Exen İstanbul'da 172 bin TL'ye!

Exen İstanbul, Boğaziçi’nin muhteşem siluetinin izlenebileceği kule rezidansı, benzersiz sosyal ve teknolojik altyapısı ile hayallerdeki İstanbul’u şehrin merkezine taşıyor



Sur Yapı imzasıyla Çamlıca Tepesi eteklerinde inşa edilecek “Exen İstanbul”, Boğaziçi’nin muhteşem siluetinin izlenebileceği kule rezidansı, benzersiz sosyal ve teknolojik altyapısı ile hayallerdeki İstanbul’u şehrin merkezine taşıyor.

Modern mimari ve kalite anlayışıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutarak konut sektörüne farklılık getiren Sur Yapı, şimdi de anıtsal bir projeyi hayata geçiriyor. Çamlıca Tepesi eteklerinde, 155 bin metrekarelik brüt arazi üzerinde inşa edilecek Exen İstanbul’un tanıtım toplantısı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Elmas ile İş Geliştirme, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Gürdil’in katılımıyla 21 Eylül 2010 günü  Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi.

500 milyon dolarlık yatırım

İdeal bir yaşam alanı olmasının yanı sıra mükemmel bir yatırım fırsatı da sunan Exen İstanbul, anayolların hemen yanında, Boğaziçi Köprüsü’ne 5, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 10 dakikalık mesafede bulunuyor. İş, yaşam, alışveriş ve finans merkezlerinin tam ortasında yer alan Exen İstanbul’un toplam yatırım bedeli 500 milyon dolar.

Muhteşem İstanbul silueti

Exen İstanbul’un yarısından fazlası, yatay binalardan oluşuyor. 1038 konutun bulunduğu projede; yatay binalar 11-15 katlı, 160 metre yüksekliğindeki kule rezidansı ise, 44 katlı olacak. Her katta genişleyen muhteşem Marmara Denizi ve Adalar manzarasına, yükseldikçe İstanbul Boğazı da eklenecek. Panoramik Boğaz manzaralı daireler, penthouse keyfi ve lüksü ile benzersiz olacak. Projede 36 m2’lik stüdyo dairelerden 355 m2’lik 4+1 dairelere kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor.

Çevreye saygılı malzemeler

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 3 etaptan oluşacak projenin 2013 yılında tamamlanacağını belirtti. Exen İstanbul’un inşasında çevreye saygılı malzemeler kullanılacağını vurgulayan Elmas, şöyle konuştu:

“Tüm projelerimizde,  dünya kenti İstanbul’a karşı sorumluluklarımız olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.  Çalışmalarımızı günümüz için güzel bir örnek olmak, geleceğe ise güzel bir miras bırakmak anlayışı ile planlıyoruz. Bugüne kadar toplam iki milyon metrekarenin üzerinde inşaat yaptık.  Her yeni proje bizi daha da heyecanlandırıyor.  Hem mimar, hem de konut üreticisi olarak kentin merkezinde kalıcı eserler bırakmak istiyorum.  Yeni projemiz Exen ile sadece İstanbul’da değil, uluslararası arenada da iddialı olabilecek bir projeyi hayata geçirerek bunu gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. “

Hiçbir ayrıntı unutulmadı

Bir rezidansta yaşamanın tüm ayrıcalıklarını sunacak Exen İstanbul’un dikey yaşam alanlarında, konuklar lobide karşılanacak. Vale, concierge, resepsiyon hizmetleri bulunacak. Kafe ve restoranları, kuaförü, kuru temizlemesi, lostra salonu, kreşi ve marketiyle günlük ihtiyaçların karşılanabileceği mini çarşısı, Exen İstanbul sakinlerinin hizmetinde olacak.

ï»27’inci kattaki donanımlı spor tesisinde, büyüleyici manzaranın yanı sıra yüzme havuzu, fitness alanı, sauna, buhar banyosu ve masaj odası yer alacak.

ï»Ev otomasyon sistemi sayesinde; trafik, hava durumu gibi bilgilere ve güvenlik kamerası görüntülerine tek panelden ulaşılabilecek.

Her daireye kat bahçesi

Yatay bloklardaki her dairenin sahip olduğu kat bahçeleri; sakinlerine, yemek, sohbet ve kahve keyfini, yeşil ve maviyle iç içe göl manzarası eşliğinde yaşatacak.

Hayatının büyük bölümünü işyerinde değil, evinde geçirmek isteyenler, Exen istanbul’un sağladığı home office yaşam imkânlarıyla bu planlarını gerçekleştirebilecek.

Exen İstanbul’un dev rekreasyon alanında, göz alabildiğine uzanan bir korunun içinden geçilerek sosyal alanlara ulaşılacak. Yeraltında çözümlenmiş kapalı otoparklar ve sosyal tesislerin dışında kalan açık otoparklar sayesinde, yaşam alanlarında tek bir araca bile rastlanmayacak. Suyun dinginliği ve yeşille mavinin sakinleştirici etkisi,  büyülü bir atmosfer oluşturacak. Zen bahçesi, göleti, havuzları, fıskiyeleri, çocuk parkları, 1 kilometrelik bisiklet parkuru, mini futbol sahaları, fun golf sahası ile şehrin ortasında doğayla iç içe bir yaşam sunan Exen İstanbul, güneş panelleriyle ısınan havuzu sayesinde, bahar aylarında da açık havada yüzmenin keyfini yaşatacak.

Projede konut fiyatları 172 bin TL ile 2 milyon 300 TL arasında değişiyor. Metrekare fiyatı ise 5 bn 500 TL olarak belirlendi. 

Projeden görüntüler için tıklayınız

Basında yer alan diğer haberler: 

İstanbul’un ekseni olacak

Sur Yapı’nın satışa çıktığı Exen İstanbul projesi, İstanbul’un slüetinde önemli bir yeri olan Çamlıca Tepesi’ne tepeden bakacak
 
Sur Yapı tarafından Çamlıca Tepesi eteklerinde inşa edilecek Exen İstanbul projesi yapılan lansmanla satışa çıktı. Çamlıca Tepesi’nin Tantavi Tüneli çıkışında 44 katlı olarak inşa edilmesi planlanan Exen İstanbul’da metrekare satış fiyatları 5 bin 500 TL’ile 7 bin TL arasında bulunuyor. Konut, ofis ve alış veriş merkezi ile birlikte projeye toplam 650 milyon dolar harcanması planlanıyor. İkili rezidans bloğu olara inşa edilecek olan Exen İstanbul’un 27’inci kat ında yüzme havuzu ve spor merkezi yer alacak.

Exen İstanbul’un yarısından fazlası, yatay binalardan oluşuyor. 1038 konutun bulunduğu projede; yatay binalar 11-15 katlı, 160 metre yüksekliğindeki kule rezidansı ise, 44 katlı olacak. Her katta genişleyen muhteşem Marmara Denizi ve Adalar manzarasına, yükseldikçe İstanbul Boğazı da eklenecek. Panoramik Boğaz manzaralı daireler, penthouse keyfi ve lüksü ile benzersiz olacak. Projede 36 m etrekarelik stüdyo dairelerden 355 m etrekarelik 4+1 dairelere kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Ayrıca yatay bloklardaki her dairenin sahip olduğu kat bahçeleri; sakinlerine, yemek, sohbet ve kahve keyfini, yeşil ve maviyle iç içe göl manzarası eşliğinde yaşatacak.

Anıtsal eser peşinde
İstanbul’a kalıcı eserler bırakmak için 1992 yılında yola çıktıklarını ve o günden bu yana yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare civarında konut ve ofis inşaatı gerçekleştirdiklerini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Sur, Exen İstanbul’u kenti en iyi gören tepenin eteklerine kurduklarını dile getirdi. Sur, hem mimar, hem de konut üreticisi olarak kentin merkezinde kalıcı eserler bırakmak ist ediğini ifade etti.
 
Arsası 155 bin metrekare
Çamlıca Tepesi eteklerinde, 155 bin metrekarelik brüt arazi üzerinde inşa edilecek Exen İstanbul’un tarihi ve kentsel gelişim akslarının iyi kesiştiği bir noktada yer aldığına değinen Sur, her iki köprüye kısa mesafede yer alan Exen İstanbul’un ulaşım sorunu olmadığını söyledi. Arsanın yolla ikiye ayrıldığına dikkat çeken Sur, “Arsanın 120 bin metrekare civarındaki ilk kısmında tamamen konut projesi geliştiriyoruz. Exen ve yükseklikleri 10-15 kat arasında değişen diğer yatay bloklar burada yer alacak. Şu anda tüm çalışmalarımızı burası için yürütüyoruz” di ye konuştu.
 
Ofislere geçitlerle bağlanacak
Yolun diğer kısmında kalan 23 bin metrekare civarındaki diğer kısma alt ve üst geçitlerle bağlanılacağını söyleyen Sur, “İkinci kısma açık ticaret merkezi ve ofis yapacağız. Şu anda o kısım beklemede” diye konuştu.
Projenin konut kısmına 500 milyon dolar, ofis ve ticaret merkezi kısmına ise 150 milyon dolar civarında bir yatırım planladıklarını dile getiren Sur, “Toplamda 650 milyon dolar civarında bir katma değer üret eceğiz. Bu para Türkiye’ye, İstanbul’a ve sektöre olan inancımızın göstergesidir” diye konuştu.

Her iki köprüye de yakın
Exen İstanbul, anayolların hemen yanında, Boğaziçi Köprüsü’ne 5, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 10 dakikalık mesafede bulunuyor. Exen İstanbul , iş, yaşam, alışveriş ve finans merkezlerinin tam ortasında yer alıyor.

Sur Yapı’nın imza attığı projelerden bazıları;
Greenium, Villa Sera, Dora Park, AdaPark ve Mahalle İstanbul projeleri, çok sayıda endüstriyel tesis, Bosch-Siemens Yönetim Merkezi, Aviva Sigorta Yönetim Merkezi, Hayat Holding Yönetim Merkezi, Onur Ofis Park, Akel İş Merkezi, Selvice Evler.

Projede neler var?
Exen İstanbul’un yarısından fazlası, yatay binalardan oluşuyor. 1038 konutun bulunduğu projede; yatay binalar 11-15 katlı, 160 metre yüksekliğindeki kule rezidansı ise, 44 katlı olacak. Her katta genişleyen muhteşem Marmara Denizi ve Adalar manzarasına, yükseldikçe İstanbul Boğazı da eklenecek. Panoramik Boğaz manzaralı daireler, penthouse keyfi ve lüksü ile benzersiz olacak. Projede 36 m2’lik stüdyo dairelerden 355 m2’lik 4+1 dairelere kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor.

Kullanılan malzemeler çevreye saygılı
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 3 etaptan oluşacak projenin 2013 yılında tamamlanacağını belirtti. Exen İstanbul’un inşasında çevreye saygılı malzemeler kullanılacağını vurgulayan Elmas, şöyle konuştu, “Tüm projelerde, dünya kenti olan İstanbul’a karşı sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Çalışmalarımızı günümüz için güzel bir örnek olmak, geleceğe ise güzel bir miras bırakmak anlayışı ile planlıyoruz.

Sur Yapı, Exen İstanbul'la 360° Boğaz'ı seyrettirecek
Sur Yapı, Çamlıca'nın Ümraniye eteklerindeki Exen İstanbul'la kente simge bir yapı kazandıracak. Dün satışa çıkan 1.038 konutluk Exen İstanbul'da ortalama metrekare satış fiyatı 5 bin 500 TL olarak açıklandı

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas'ın, 'Hayallerimizin gerçeğe dönüştüğü projeyi inşa ediyoruz' şeklinde tanıtığı Exen istanbul projesi 155 bin metrekarelik arsa üzerinde 160 metre yüksekliğinde 44 katlı ikiz kule ve 11-15 kat arasında değişen yatay bloklardan oluşuyor. Altan Elmas, bin 38 konutun yer alacağı Exen İstanbul projesinin her katta genişleyen muhteşem Marmara Denizi ve Adalar manzarasına, yükseldikçe İstanbul Boğazı'nın da ekleneceğini belirterek, "Panoramik Boğaz manzaralı daireler, penthouse keyfi ve lüksü ile benzersiz olacak. Projede 36 metrekarelik stüdyo dairelerden 355 metrekarelik 4+1 daire seçenekleri kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Loftdaireler ile dubleks dairelerinde yer aldığı projede stüdyo daireler 172 bin TL, 1+1 daireler 350 bin TL, 2+1 daireler 500 bin TL, 3+1 daireler 750 bin TL, 4+1 daireler ise 1 milyon TL'den başlıyor. En yüksek daire fiyatının ise 2.5 milyon TL olan Exen İstanbul projesi 3 etap halinde inşa edilecek ve ilk etap 2012'de sahiplerine teslim edilecek. İlk etapta 300 konutun satışa çıktığı projede bir haftada 100 konutun satışı gerçekleşti. Sur Yapı, yıl sonuna kadar 300 konutun satışını tamamlayarak, ikinci etabın satışlarına başlamayı planlanlıyor.

500 MİLYON $ YATIRIM DEĞERİ
Altan Elmas, projenin hahata geçirileceği Tantavi Tüneli yanındaki arsanın iki parçadan oluştuğu bilgisini vererek, iki arsayı şile yolunun ayırdığı büyük arsa üzerine Exen İstanbul projesini, küçük arsa üzerine ise açık alışverşmerkezi, çarşı ofis inşa edeceklerini, ticari birimlerden oluşan bu bölümün lansmanını ise 8-9 ay sonra yapacaklarını açıkladı. Exen İstanbul'un sadece konut bölümünün yatırım değerinin 500 milyon dolar olduğunu katdeden Altan Elmas, küçük arsa üzerindeki ticari birimlerle birlikte bu değerin 650 milyon dolara çıkacağını ifade etti.

'SİMGE PROJE OLACAK'
İstanbul' un ticaretin, kültürün ve dünyanın ekseni olduğunu, tarihi yarımada ve Boğaz silüetinin de İstanbul'un en önemli unsuru olduğunu dile getiren Altan Elmas, "Bu güzelliklerin en güzel izlenebildiği yer Çamlıca Tepesi, bizde Eksen İstanbul projemizi hazırlarken 1.5 yıl çalıştık. İnce eleyip sık dokuduk. 2'si yabancı 6 mimari grubun hazırladığı projeler arasından Mimar Bünyamin Derman'ın projesini seçtik ve projeyi mimari ekibimizle geliştirdik. Dünyada kendinden söz ettirecek bir proje ortaya çıkarttığımızı düşünüyorum" dedi.

27'nci kata yüzme havuzu
22.09.2010 Exen İstanbul'da konuklar lobide karşılanacak. Vale, concierge, resepsiyon hizmetleri bulunacak. Kafe ve restoranları, kuaförü, kuru temizlemesi, lostra salonu, kreşi ve marketiyle günlük ihtiyaçların karşılanabileceği mini çarşısı, Exen İstanbul sakinlerinin yanı sıra dışarıya da hizmet verecek. 27'inci kattaki donanımlı spor tesisinde, yüzme havuzu, fitness alanı, sauna, buhar banyosu ve masaj odası yer alacak. Ayrıca kulede her üç katta bir, yatay bloklarda ise her dairede kat bahçeleri bulunuyor.


Dönüşümü tetikleyecek
Projenin en iddialı yönünün dönüştürü özelliği olduğunu anlatan Altan Elmas, proje çevresinde çarpık yapılaşmanın olmadığını ancak eski yapıların bulunduğu söylei Elmas, Exen İstanbul'un çevresinde de dönüşüme öncülük yapacağını vurguladı. Projenin anayolların hemen yanında, Boğaziçi Köprüsü'ne 5, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 10 dakikalık mesafede bulunduğuna işaret ederek, ayrıca iş, yaşam, alışveriş ve finans merkezlerinin tam ortasında yer aldığını dile getirdi. Exen İstanbul'da yeraltında çözümlenmiş kapalı otoparklar ve sosyal tesislerin dışında kalan açık otoparklar sayesinde, yaşam alanlarınrın araç trafiğine kapalı olacağı belirtildi. 
Sabah
 


Geri Dön