26 / 04 / 2024

Sur'da öncelikli hedef yerinde dönüşüm!

Sur'da öncelikli hedef yerinde dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’da öncelikli hedefin yerinde dönüşüm olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın yine bulunduğu bölgelerde ikameti sağlanması esastır” dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur'daki mağdurların kullanması için Sur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 4.4 milyon TL, Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ise 16.9 milyon TL kaynak aktarıldığını ifade etti.


Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki yeniden inşa çalışmalarına yönelik bir soru önergesini yanıtlayan Özhaseki, şunları kaydetti:


“Zarar gören bölgemizde öncelikli hedef yerinde dönüşüm olup vatandaşlarımızın yine bulunduğu bölgelerde ikameti sağlanması esastır. Ancak Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında yapılacak dönüşüm uygulamalarında plan, nüfus transferini de öngörmektedir. Dolayısıyla transfer edilecek nüfusun yeni ve güvenli konutlarda yaşamasının sağlanması amacıyla Rezerv Yapı Alanı’na ihtiyaç vardır. Bu kapsamda  TOKİ  tarafından Kayapınar, Çölgüzeli ve Üçkuyu’da, bakanlığımızca da Çölgüzeli’nde dönüşüm uygulamalarında kullanılmak üzere konut ve işyeri üretim yapılacaktır. Tüm süreç uzlaşma ile yürütülecek ve planlama kararlarının ivedi şekilde hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Plan kararları doğrultusunda yeni konut alanları ve sosyal donatı alanları oluşturulması ve inşası süreci de ivedilikle yürütülecektir.” 



Milliyet


Geri Dön