18 / 04 / 2024

Sur'daki 10 eserin restore çalışmaları başlıyor!

Sur'daki 10 eserin restore çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Evsen, "Son terör olaylarından dolayı mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 eserin restorasyon çalışmalarını en kısa zamanda başlatıyoruz." dedi.



Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Vakıflar Haftası dolayısıyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın vakıf ve kültür varlıkları açısından dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.


"Behrampaşa Camii, İskenderpaşa Camii, Melikahmet Camii, Fatihpaşa Camii gibi eserler gökyüzündeki yıldızlar gibi Diyarbakırımızı aydınlatmaktalar" diyen Evsen, şunları kaydetti:


"Son terör olaylarından dolayı mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 eserin restorasyon çalışmalarını en kısa zamanda başlatıyoruz. Bunların başında Fatihpaşa Camii, Dört Ayaklı Minare yani Şeyh Mutahhar Camii, Hasırlı Mescidi, Arapşeyh, Kadı ve Ulu Camii geliyor. Ulu Cami'ye kurşun izlerinin bulunmasından dolayı yeniden müdahale etmemiz gerekecek."


Bu yıl bölgede terörden etkilenenlerin iş yerlerinin kira ücretinde herhangi bir artış gerçekleştirmediklerine işaret eden Evsen, kasım ve nisan ayları içerisinde Sur esnafından kira da almadıklarını dile getirdi.


Evsen, "639 yılından bugüne kadar bu tarihi kültür varlıkları asla böyle bir saldırıya uğramamıştı. Bunlar bizim değerlerimiz, göz bebeğimiz, tarihimiz, geçmişimizdir. Bunlara sahip çıkmak zorundayız" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön