26 / 04 / 2024

Sürdürülebilir Markalar Konferansı gerçekleştirildi!

Sürdürülebilir Markalar Konferansı gerçekleştirildi!

Sürdürülebilir Markalar Konferansı 2016 İstanbul’da, dünya çapında markaların temsilcileri bir araya geldi. Ercan, "‘Kale 360’ ve ‘Kale Vizyon’ gibi yenilikçi deneyimlerle, insanların hayallerini yaşayabilmesini sağlıyoruz” dedi.



Kale, hayalleri gerçeğe dönüştürüyor


Yerli ve yabancı 68 konuşmacının katıldığı Sürdürülebilir Markalar Konferansı 2016 İstanbul’da, dünya çapında markaların temsilcileri bir araya geldi. ‘Markaların Yeni Gücü: Dijital İnovasyon’ başlıklı oturumda konuşan, Kale Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı H. Derya Ercan, “Son geliştirdiğimiz inovasyonla, tümüyle mobil cihazları kullanarak müşterilerimize sanal gerçeklik deneyimi yaşatıyoruz. Hayata geçirdiğimiz ‘Kale 360’ ve ‘Kale Vizyon’ gibi yenilikçi deneyimlerle, insanların hayallerini yaşayabilmesini sağlıyoruz” dedi. 


Kalebodur, Çanakkale Seramik, Kale ve İtalyan markaları Edilcuoghi ve Edilgres ile seramik sektörüne öncülük ve liderlik eden Kaleseramik’in ‘Bronz Sponsor’ olduğu Sürdürülebilir Markalar Konferansı (Sustainable Brands 2016 Istanbul), 26-27 Mayıs 2016 tarihlerinde Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleşti. Kale Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Derya Ercan, yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının izlediği konferansın ‘Markaların Yeni Gücü: Dijital İnovasyon’ oturumunda, Kaleseramik çatısı altında gerçekleştirdikleri yenilikçi deneyimleri anlattı. 


‘Müşterilerimiz hayalindeki banyoyu keyifle seçiyor’

Yaptıkları araştırmalarda, müşterilerinin banyolarının nasıl olacağını, daha yapılmadan önce görmek istediğini tespit ettiklerini ifade eden H. Derya Ercan, "Tüketicinin banyosunu değiştirmek istediğini ama nasıl bir sonuç elde edeceğine dair belirsizliklerle dolu bir süreçten korktuğunu gördük. Kale olarak, müşterilerimizin bu süreci daha eğlenceli, daha keyifli geçirmeleri ve banyolarının neye dönüşeceğinden emin olmaları amacıyla sektöre öncülük edecek bir dijital dönüşüm gerçekleştirdik. Tüketicilere banyosunu tasarlama olanağı veren, ‘Kale 360’ uygulamasından sonra, sanal gerçeklik teknolojisi ‘Kale Vizyon’u hayata geçirdik. Dünyada bir ilk olan ‘Kale 360’ın sunduğu 3 boyutlu çizimlerle, banyolarının gerçek anlamda nasıl olacağı konusunda fikir edinen müşterilerimiz, artık hayalini kurduğu banyoyu, ‘Kale Vizyon’ teknolojisi ile görüntüleyip satın almadan önce deneyimleyebiliyor" dedi. 


“Bu konuşmayı yaptığım dakikalarda Karadeniz’in bir kasabasında evini yaptıran bir kişi ‘Kale Vizyon’ gözlüğü ile yeni banyosunu seyrediyor” diyen H. Derya Ercan, şöyle devam etti; “Amacımız tüketicinin bütün satın alma aşamalarını entegre ederek, onlara en iyi deneyimi sunmak. Banyo ve seramik yenileme yolculuğu fiziksel deneyimlerin yanı sıra olumsuz duygusal deneyimler de içeriyor. Biz de teknolojik inovasyonla bunların etkisini en aza indirecek uygulamalar geliştiriyoruz. Bu yolculuğu kısaltmak ve basitleştirmek için ilk yaptığımız şey ‘Dijital Mağazacılık’. Daha verimli ve en önemlisi diğer kanallarla entegre yeni nesil bir mağazacılık anlayışı geliştirdik. Burada sadece alternatif bir kanal oluşturmadık aynı zamanda bu kanala yenilikçi bir yaklaşım getirerek tamamlayıcı olmasına çalıştık. Bir ürün veya hizmetin mağaza ortamında fiziksel olarak deneyimlenmesinin mümkün olmadığı özelliklerinin tüketici tarafından 360 derece deneyimlenmesini sağladık.” 


‘İnternet trafiğimizin yarısı mobil cihazlardan geliyor’

Teknolojinin gelişimine bağlı olarak müşterilerin davranış biçimlerinin de değiştiğini gözlemlediklerini vurgulayan H. Derya Ercan, “İnternet trafiğimizin yarısından çoğunun mobil cihazlardan geldiğini gördük. Biz de tasarım dünyasında gelişmeye başlayan “mobile first-önce mobil” anlayışını benimsedik. Tüketicilerin hareketli hayat tarzlarına uygun tasarlanmış web sitelerimize mobil cihazlardan erişim kolaylığı getirdik. Müşterilerimizin en önemli ihtiyaçlarına odaklandık ve her zaman erişebilecekleri bir çeşit hayal laboratuvarı kurduk: ‘Kale360’. Artık kullanıcılar, web sitesinde markalarımızın binlerce ürünü arasından seçim yaparak banyosunu dilediği gibi tasarlayabiliyor. Sonra da bunların üç boyutlu halini ve yaklaşık maliyetini inceliyor. Karar verdikten sonra en yakın Kale mağazasından online teklif isteyebiliyor. Böylece kullanıcı, hem mağaza mağaza dolaşmaktan kurtuluyor hem de kendi zevkine göre tasarladığı banyosunun son halini görüyor. ‘Kale360’ seramik sektöründe dünyanın ilk ve en gelişmiş projesi. Bu özelliğiyle 2014 yılında Altın Örümcek’te ‘en iyi web sitesi’ seçildi. Ayrıca mobil teknolojilere öncelik veren yaklaşımımızı müşterilerimize fayda sağlamak için tablet cihazlarda uyguladık. Bir dijital katalog yaptık. iPad ya da Android tablet cihazlarına indirilebilen bu katalog, müşterilerimize, geniş ürün gamımızı sunarak çok kolay ve zevkli bir satın alma deneyimi yaşatıyor” dedi.


“Biz dijital dönüşümü gerçekleştirmenin, deneyimi tasarlamaktan geçtiğine inanıyoruz” diyen Derya Ercan, “Bu yaklaşımla, sektörde ilk kez sanal gerçeklik teknolojisini hayata geçirdik. Artık dileyen herkes mağazalarımıza gelerek, hayalindeki banyoyu gözünün önüne getirebilir, banyosunu satın almadan önce deneyimleyebilir. 1000 metrekarelik alanı 2 metrekarede görebilir. Bu yenilikçi müşteri deneyimine ‘Kale Vizyon’ adını verdik. 'Banyonuza dair bir karar vermeden önce gelin sanal gerçeklik gözlüğünden bakın' diyoruz. Çünkü müşterilerimiz beğendiği ürünleri, kendi banyosundaki yerleşimiyle, gerçek mekan derinliğinde ve canlılığında deneyimlediğinde, artık nasıl bir banyoya sahip olacağından emin oluyor” diye konuştu. 


‘Deneyim çağı’na doğru

H.Derya Ercan, konuşmasını şöyle tamamladı; “Teknoloji. İnternet. Dijital. Bu kavramlar çeyrek yüzyıldır günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Bunları kullanarak yapılan inovasyonlar bizi bilgi çağına taşıdı. Artık bilgiye erişim her zamankinden daha kolay. Ancak bu da yeterli değil. Artık belki de bilgi çağının sonuna doğru geliyoruz. Önünde durduğumuz ve aralayacağımız kapı bizi ‘deneyim çağı’na sokacak. Nereye gidersek gidelim biz bu araçları insan için kullanmaya, geliştirmeye devam edeceğiz. İnovasyonlarımızı yaparken ilhamımız hep insan olacak. Ve insanların hayallerini yaşayabilmeleri için çalışacağız.”




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dünyaca ünlü markaların temsilcileri Sürdürülebilir Markalar Konferansı 2016 İstanbul'da bir araya geldi. 'Markaların Yeni Gücü: Dijital İnovasyon' başlıklı oturumda konuşan Kale Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Derya Ercan, "Son geliştirdiğimiz uygulamayla mobil cihazları kullanarak müşteriye sanal gerçeklik deneyimi yaşatıyoruz. Kale 360 ve Kale Vizyon gibi uygulamalarla insanların hayallerini yaşayabilmesini sağlıyoruz" dedi. 



Posta


Geri Dön