24 / 04 / 2024

Süreklilik ödülü Şahinbey Belediyesi'nin!

Süreklilik ödülü Şahinbey Belediyesi'nin!

Yapex fuarına katılan Şahinbey Belediyesi, geçen yıl katıldığı Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında ' Süreklilik Ödülü 'ne layık görüldü.



Ödülü Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Antalya'da düzenlenen YAPEX fuarında aldı. Şahinbey Belediyesi, "İslam Bilim tarihi Müzesi", "Düveroğlu Konağı Kültür Merkezi Restorasyonu" ve "Şeyh Fettullah Evi Restorasyonu" projeleri ile 2013 yılında yapılan ve 30 belediyenin 18 proje, 32 uygulama ile katıldığı Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 'Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Antalya'daki 22'nci Uluslararası Yapı Malzemeleri, inşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda düzenlenen törenle aldı. 



"TARİHİ DOKUYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ"


 Ödül töreninde konuşan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yarışmada ödüle layık görülen 4 belediyeden birisi olduklarını söyleyerek, "Şahinbey Belediyesi olarak şehirleşmeye ve kentsel dönüşüme özen gösterdiğimiz kadar, tarihi yapılarımıza da özen gösteriyoruz. İlçemizde yer alan tarihi hanları, konakları ve bu tarihi yapıların bulunduğu sokakları restorasyondan geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkararak, kültür merkezi, müze ve kütüphane yaptık. Bu sayede vatandaşların bu tarihi dokuyu hissetmesini sağladık. Geçtiğimiz yıl da Tarihi Kentler Birliği'nin en büyük ödülü olan Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünü aldık. Bu yılda yine ödüle layık görüldük, teşekkür ediyorum" dedi. 


METİN SÖZEN'DEN ŞAHINBEY'E TAM NOT 


Ödül törenin düzenlendiği fuar alanında açtığı stantla da büyük ilgi toplayan Şahinbey Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'den tam not aldı. 

Hazırladığı stant ile fuara görsel zenginlik kazandıran Şahinbey Belediyesi, Tarihi Şehreküstü Konakları ve Şahinbey'in tarihi hakkında da detaylı bilgiler verilen stantta, ziyaretçiler için hazırlanan anı objeleri tarih meraklılarının büyük beğenisini kazandı. Standı gezen Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de çok beğendiğini ifade etti. 


Gaziantep Gap


Geri Dön