19 / 04 / 2024

Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi!

Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi!

Kanunen kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz (belirli olmayan bir süre) için de imzalanabiliyor. Peki süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi mümkün müdür? Süreli kira sözleşmesi nasıl yenilenir?



Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi!

Kira sözleşmesi imzalayan kiracı ve taşınmaz mal sahibinin sahip olduğu haklar ve kiralama ile ilgili tüm hukuki süreç Borçlar Kanunu kapsamında belirleniyor.


Kanun gereğince; Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kanunen kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz (belirli olmayan bir süre) için de imzalanabiliyor. Peki süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi mümkün müdür? Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi ile ilgili esaslar kanunda şu şekilde açıklanıyor:


B. Kira süresi

"MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır."


Süreli kira sözleşmesinde tarafların, sözleşmenin devamını istemesi halinde, sözleşme yenilenebiliyor.


Resmi kira artışı nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön