28 / 03 / 2024

Süreyya Üzmez'in İstanbul'daki Trilye restoranı 2016'da açılacak!

Süreyya Üzmez'in İstanbul'daki Trilye restoranı 2016'da açılacak!

Milliyet Cadde yazarlarından Reha Arar ve Süreyya Üzmez, yeme-içme üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Üzmez, İstanbul'da açacağı 'Trilye' adlı yeni restoranından bahsetti.



Milliyet Cadde yazarlarından Süreyya Üzmez ve Reha Arar, Üzmez'in İstabul'da açacağı yeni restoranı hakkında konuştu.


Restoranımız çevreci olacak


Neden İstanbul?


Dünyadan birçok ünlü Trilye’ye geldi. 2002’de ilk restoranı açtığımda hedefler koymuştum. İstanbul’da deniz içinde bir restoran açacağım ve en iyisi olacağım diyordum. Allah da nasip etti, şimdi bunun temelini atıyorum. İstanbul’a Trilye geliyor.  Bebek’te ün yapmış bir mekanın devamını artık Trilye yapacak.


Restoranın içinde neler olacak?


Canlı istiridye, çok değişik bir ahtapot sunumu yapacağım, iki katlı ve denize nazır bir barı olacak, iki VIP odası bulunacak ve 18 saat işleyen bir yer olacak. Böyle bir yere İstanbul’da ihtiyaç vardı. Boğaz’daki balıkçıların eski günlerine kavuşmasını sağlamakta bir kıvılcım yakacağım. Sosyal sorumluluk projesi de var. Balıkları uzun yıllar sürdürebilmenin yollarını arayacağız, restoranı tamamen çevreci yapacağız, yağmur sularını bile damıtıp doğaya kazandırmaya çalışacağız.


Sadece Türk tipi balık mı olacak?


Geleneksel Akdeniz mutfağı. Hiçbir restoranı kopya etmeyeceğim ama biraz modernize ederek tabağın yanında bir kompozisyon yapacağım. Geleneksel Türk mutfağından şaşmayacağım. Kesinlikle dünyadaki en iyi restoranlar arasında anılacağız.


İstanbul’daki balık lokantalarını bir çatı altında birleştirmeyi düşünüyor musunuz?


Tabii ki, düşünmez miyim? Benim herkese faydam olacak.  


Trilye restoranının 1 Nisan 2016'da açılması bekleniyor.


Milliyet


Geri Dön