28 / 03 / 2024

Suriye Halep'e yer altı hastanesi kuruldu!

Suriye Halep'e yer altı hastanesi kuruldu!

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından Suriye'nin Halep kentinde yer altı hastanesi kuruldu. Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, hastanenin 25 yataklı olduğunu söyledi.



Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, yaptığı açıklamada, ağır bombardımanın yaşandığı Halep'e yer altı hastanesi kurulduğunu söyledi.


Halep merkezinde bir hastanenin daha rejim güçleri tarafından havadan bombalandığını anlatan Altıntaş, "Bölgede hastane sayısı oldukça yetersiz ve var olan hastanelerde saldırı tehdidine karşı hizmet veremez hale gelmiş durumda." dedi.


Rejimin halen saldırılarına devam ettiği Halep'te yerin altında 25 yataklı hastane kurulduğunu anlatan Abdülhamit Altıntaş, şunları söyledi:


"Hastanemiz zor koşullar altında kurulabildi. Arkadaşlarımız saldırı tehdidi altında kardeşlerimize hizmet etmek amacıyla hastaneyi çok kısa sürede hazır hale getirdiler. Yer seviyesinden 2 kat aşağıya kuruldu. Son 1 ay içinde Halep'te 6 hastane vurularak kullanılamaz hale getirildi. Bölgede insanların gıda ve su gibi en temel ihtiyaçlarının yanı sıra hayati önem taşıyan sağlık ihtiyaçlarına erişimleri engellenmek isteniyor. Kurulan hastaneyle Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak istiyoruz. Halep'te daha fazla sağlık merkezine ihtiyaç var."


   

Zaman


Geri Dön