24 / 04 / 2024

Suriye'den gelen göç Hatay'da kiralık daire fiyatlarını arttırdı!

Suriye'den gelen göç Hatay'da kiralık daire fiyatlarını arttırdı!

Suriye’den alınan yoğun insan göçü Hatay’da ev fiyatlarına da yansıdı. Hatay’da satılık ve kiralık ev sayısında büyük oranda artış yaşanırken, fiyat artışı sadece kiralık dairelerde görüldü



Söz konusu durumun özellikle Suriye’den kaçan nüfusun, bölgede durum netleşene kadar uzun vadeli plan yapmak istememesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.



Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com verilerine göre, Suriye’den alınan göç, sınırda emlak fiyatlarına da yansıdı. sahibinden.com’un Eylül ayı verilerine göre, Hatay’da satılık daire sayısında artış, fiyatlarda ise düşüş gözlendi. Şehirde bu dönemde satılık daire sayısında 2011’in aynı dönemine göre yüzde 210’a varan oranda büyük bir artış kaydedilirken, satış fiyatlarında ise yüzde 10 oranında düşüş yaşandı. Öte yandan kiralık daire sayısı yüzde 1.050’ye varan oranlarda artarken, kira fiyatlarında yüzde 22 oranında artış gözlendi. 


Fiyat artışı kiralık daireye talebin yoğun olduğuna işaret ederken, bu tablonun Suriye’de siyasi durum netleşinceye kadar göçmenlerin uzun vadeli karar almak istememesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.  



Geri Dön