28 / 03 / 2024

Suriyelilerin yaşadığı yerel yönetimlere kredi desteği!

Suriyelilerin yaşadığı yerel yönetimlere kredi desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu yerel yönetimlere yaklaşık 375 milyon dolar kredi desteği sağladı




Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu yerel yönetimlere destek olmak amacıyla JICA’dan 45 milyar JPY (Yaklaşık 375 milyon $) uygun koşullu kredi desteği sağladı.


Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından verilecek olan kredi belediyelerin su, atıksu ve katı atık sektörlerindeki alt yapı projelerine yönelik kullanılacak.


Kredi Anlaşması, 15 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da, JICA ile İller Bankası ve Nota Teatisi Japonya Büyükelçiliği ile T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı arasında Rixos Otel’de saat 15.00’da başlayacak olan programda imzalanacak.


JICA Kredisi, Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu ve koruma kamplarının olduğu; Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri, Su ve Kanalizasyon İdareleri ile Osmaniye, Kilis ve Adıyaman İl Belediyelerini hedeflemektedir.





Geri Dön