20 / 04 / 2024

Surp Agop Hastanesi restore edilerek 2016'da hizmete açılacak!

Surp Agop Hastanesi restore edilerek 2016'da hizmete açılacak!

Taksim Elmadağ'da son beş yıldır sessiz sedasız bir değişim yaşanıyor. 176 yıl önce kurulan Surp Agop Hastanesi'nin modern bir binaya kavuşturulması planlanıyor. Surp Agop Hastanesi 2016 yılı başında yeni haliyle hizmet verecek...



Taksim Elmadağ'da son beş yıldır sessiz sedasız bir değişim yaşanıyor. Koç Grubu'nun Gezi Parkı'nın tam karşısındaki Divan Oteli yıkılıp yeniden yapıldı. 


Bundan çok daha büyük bir proje ise otelin tam karşısındaki adada gerçekleştiriliyor. Birkaç kez bu sayfalarda yazdığımız projenin adı, Şancity... Bir zamanlar Şan Tiyatrosu'nun bulunduğu alanda yapılan bu projeyi ağırlıklı olarak Batı Avrupa ülkelerinde proje yapan, Belçika'nın en büyük mimarlık ofislerinden birisinin sahibi olan Şefik Birkiye'nin şirketi Vızzion Europe gerçekleştiriyor. Projenin yapıldığı 15 dönümlük alan Suıp Agop Ermeni Vakfı'na ait Vakıf, alanın üst kullanım hakkını 44 yıllığına Vizzion Europe'da 2010 yılında verdi. Burada 150 milyon dolarlık yatırımla kültür ve tarihi binaların yeniden diriltilmesi planlanıyor. Şancity'nin yapıldığı alanda bulunan en önemli yapılardan biri de Surp Agop Ermeni Hastanesi... Proje ilk lanse edildiğinde bu hastanenin restore edilerek korunacağı söylenmişti. Öğrendiğimize göre projede yapılan değişiklikle hastanenin yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmiş. Hatta Surp Agop Hastanesi Vakfı Başkanı Bemard Sarıbay, cemaati ikna etmekte oldukça zorlanmış. 176 yıl önce kurulan hastanenin modern bir binaya kavuşturulması planlanıyormuş. Hastanenin yıkılması kesinleşince vakıf, yine Elmadağ'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde beş ay önce bir poliklinik açmış. Surp Agop Hastanesi'nin 2016 yılı başında yeni haliyle hizmet vermeye başlayacağı belirtiliyor. 


PARA 


Geri Dön