24 / 04 / 2024

Suruç yatırımları hız kesmiyor!

Suruç yatırımları hız kesmiyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Suruç'u ziyaret ederek, kanaat önderleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla buluştu.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Suruç'u ziyaret ederek, kanaat önderleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla buluştu.


Suruç Öğretmenevinde düzenlenen etkinlikte Vali Güngör Azim Tuna, Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve diğer yetkililere taleplerini ileten vatandaşlar, kanaat önderleriyle birlikte çözüm önerilerini dile getirdi.


Buluşmada Suruç'un Büyükşehirle belediyecilikle tanıştığını ifade eden Başkan Çiftçi: "Suruç'ta güzel işlere imza atıldığını belirtmek istiyorum; Yerel anlamda ifade edersek biz hizmet eri insanlarız. Bizim liderimiz belediyecilikten geldiği için bizim hizmet idareli anlayışımız var. Hizmeti ibadet aşkıyla görüyoruz. Tabii ki Suruç için şunu söylemeden geçemeyeceğim. Yılların ihmali var. Belediyecilik ilk kez Suruç'a geliyor. Vicdanım da aklım da bunu söylüyor. Ölçümlerimiz ve tüm etüt çalışmalarımız bunu gösteriyor. Örneğin Suruç'ta bir metrekare yeşil alan yok. Yağmur drenajı yok. Kanalizasyon çökmüş ve iş göremeyecek durumdaydı. Suruç'ta bir metrekare asfalt dökülmüş değildi. 11 Nisan Beldesinden başladık. 5-6 bulvarımızı sıcak asfaltla buluşturduk. Sanayi bölgemiz tamamıyla çamur içindeydi. Sanayi bölgesinin kilitli parke taşını bitirdik. Prestij caddenin kanalı çektik, içme suyunu yeniledik. Yağmur drenajını yaptık. Mürşitpınar yolu anlamında da çalışmalarımız devam edecek" dedi.


Mazeretlere bakmadan yola devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "ŞUSKİ olarak 8.5 milyon TL aylık enerji bedeli ödüyorum. Eğer bu kaynak bize kalmış olsaydı; geçmişte grup sulamayla, depolarla, cazibe merkezleriyle dağıtılsaydı çok daha büyük gelişmeler yaşanırdı. Ben eşdeğer olan Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla görüşüyorum. Aylık 1 milyon ile 1 milyon 300 TL arasında ödeme yapıyorlar. Yani 7 milyon her ay yatırıma kalmış olacaktı. Dolayısıyla 7 milyon yatırım demek, bir ay Suruç'a yatırsam, bir ay Halfeti'ye yatırsam, bir ay Birecik'e yatırsam hiç bir sorunumuz kalmayacak. Ak belediyecilikte mazeret kabul etmiyoruz. Mazeretleri bir tarafa bırakarak yine yola devam edeceğiz. Milletin bize yüklediği emanetin altından kalkmaya çalışıyoruz. Sorunlar noktasında notlar alınacak. Suruç iyi yolda. Raydan çıkarmayalım, hepimiz hep birlikte şu vagonu hareketlendirelim" diyerek toplantıyı düzenleyen Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve katılımcılara teşekkür etti.


Toplantıya katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkanı Tarık Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’de birer konuşma yaparak, yapılan çalışmalarla ilgili katılanlara bilgi verdi. Toplantıda, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ile bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu.


Toplantının ardından Suruç'un kırsal mahallelerinde sıcak asfalt çalışmalarını Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte inceleyen Başkan Çiftçi, kırsaldaki yol programlamasının 115 kilometrelik bir mesafeyi kapsadığını belirtti.





Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön