24 / 04 / 2024

Suudi ALJ Grubu, Türkiye’de 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak!

Suudi ALJ Grubu, Türkiye’de 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak!

10 milyar dolar cirolu Suudi ALJ Grubu, Türkiye’de 1 milyar doların üzerinde yatırım için sektör araştırıyor. Ali Haydar Bozkurt, “Çeyrek milyar dolarlık yatırımımızı minimum 4-5 katına çıkarmak istiyoruz” dedi.



TOYOTA’nın dünyadaki en büyük distribütörü Suudi ALJ Grubu’nun Türkiye’de kurduğu ALJ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve  CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’deki yatırımlarını artırmak istediklerini ve otomobil dışında farklı sektörleri de incelediklerini söyledi. ALJ Grubu’nun 1945 yılından bu yana 16 ülkede yaklaşık 15 bin çalışanıyla farklı sektörlerde operasyonlar yürüttüğünü belirten Bozkurt,  grubun yıllık cirosunun 10 milyar doların üzerinde seyrettiğini ifade etti. Ağırlıklı olarak işlerinin otomotiv ve Toyota olduğunu belirten Bozkurt, gelecek yıl Toyota ile iş birliklerinin 60. yılını kutlayacaklarını aktardı.


ALJ Grubu’nun Türkiye’ye 1998 yılında Daihatsu markasıyla geldiğini hatırlatan Bozkurt, “Geldiğinden bugüne de her zaman Türkiye’nin geleceğine çok güvendi. Grubun ortaklarının Türkiye’ye karşı ayrı bir gönül sevdası da var” dedi. Türkiye’nin potansiyeline inanan ALJ Grubu’nun her zaman yeni iş ve yatırım fırsatlarını kovaladığını anlatan Bozkurt, “Bizim için Toyota çok önemli. Bunun yanı sıra otomotivle ilgili yan sanayi yatırımlarımız da var. Türkiye’de de o yatırımlara bakıyoruz. Türkiye’ye bugüne kadar yapılan yatırımların toplamı çeyrek milyar dolar civarında. Grubun Arabistan’dan sonra ikinci büyük operasyonu haline geldik” dedi. Bozkurt, Türkiye’deki yatırımlarını bugünkünün minimum 4-5 katına çıkarmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:


SEKTÖR ANALİZİ YAPIYORUZ

“Otomobille ilgili olabilir. Otomobil yan sanayisiyle ilgili olabilir. Üretimle ilgili olabilir. Ama tamamen otomobil dışı sektörlere de bakıyoruz. Şu anda birçok sektörü analiz ediyoruz. İnşaat, turizm, gıda, bilgi teknolojileri sektörlerine bakıyoruz. Sektör kısıtlaması da yapmadan bütün sektörlerle ilgili ekiplerimiz, danışman firmalarımız çalışmalar yapıyor.”


Araçları soğutuyor

TÜRKİYE’de bugüne kadar yaptıkları çalışmalara değinen Ali Haydar Bozkurt, geçtiğimiz aylarda bir satın alma daha yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu, İzmir’de minibüs, midibüs, otobüs, tır ve traktör segmentindeki araçlara havalandırma ve soğutma sistemleri üreten DJ Cool firması. Çok niş bir alanda faaliyet gösteriyor. İnşaat ve kule vinçlerine özel dizayn edilmiş araç soğutucuları imal ediyoruz orada. Yeni başladık. Oldukça da iyi gidiyor. Bu işle ilgili çok ümitliyiz. Türkiye’de büyüyen bir sektör olduğu gibi burada ürettiğimiz ürünleri yurt dışına ihraç edebileceğimizi de düşünüyoruz.”


Hürriyet 


Geri Dön