27 / 04 / 2024

Suudi Arabistan'da politeknik okul kurulacak!

Suudi Arabistan'da politeknik okul kurulacak!

Toplu Taşıma Komisyon Başkanı Rumaih Muhammed Al-Rumaih, Suudi Arabistan'daki ulaşım endüstrisinin özellikle de Al-Haramian Hızlı Treninin ulusallaştırılmasına yardımcı olacak ve yeni Suudi Arabistan için daha fazla iş imkânı yaratacak yeni bir politeknik kurulacağını açıkladı.




Suudi Arabistan 2030 vizyonu dahilinde alt yapı faaliyetlerine devam ediyor. Toplu Taşıma Komisyon Başkanı Rumaih Muhammed Al-Rumaih, Suudi Arabistan'daki ulaşım endüstrisinin özellikle de Al-Haramian Hızlı Treninin ulusallaştırılmasına yardımcı olacak ve yeni Suudi Arabistan için daha fazla iş imkânı yaratacak yeni bir politeknik kurulacağını açıkladı.



Toplu Taşıma Komisyonu Başkanı Rumaih Muhammed Al-Rumaih, Kraliyet'teki ulaşım endüstrisinin, özellikle Al-Haramian Hızlı Trenin ulusallaştırılmasına yardımcı olacak ve yeni Suudi Arabistan için daha fazla iş imkânı yaratacak yeni bir politeknik ( çok çeşitli teknik konuları içeren okul ) kurulacağını açıkladı.

Saudi Gazette'nin haberine göre, Riyad'da düzenlenen Sekizinci Teknik Konferans ve Serginin oturum aralarında konuşan Al-Rumaih, bu sektördeki yatırımların çok büyük olduğunu ve bu nedenle ulusallaştırmanın gerekli olduğunu söyledi.


Al-Rumaih, "Teknik ve Mesleki Eğitim Kurumu (TVTC) ile demiryolları için Suudi enstitüsü olacak yeni bir politeknik kurulması için bir anlaşma var. Genç öğrenciler, lokomotifler, iletişim, kontrol, demiryolunun bakımı ve altyapısını içeren çeşitli uzmanlık alanlarından birinde politeknik mezun olacak" dedi.



Altyapıyı geliştirmeyi, gümrük prosedürlerini basitleştirmeyi ve serbest ticareti kolaylaştırmayı amaçlayan çeşitli girişimlerde bulunduklarını söyleyen Rumaih, mevcut bazı projeleri genişletmeyi ve yeni projeler başlatmayı da düşünüyor olduklarını söyledi.


Suudi Demiryolları Politeknik (SRP) genel müdürü Abdul Aziz Al-Sugair, gençlerin demiryolu işlerinde eğitim rolünü vurgulamak için konferansa katıldıklarını söyledi. Al-Sugair, "Yaklaşık 50 Suudi politeknikten mezun oldu. Suudi Demiryolu Şirketi'nde hemen iş başladılar" dedi.

Al-Sugair, bu sektörde nitelikli gençlerin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Suudi demiryolu projeleri yaklaşık 6.000 kilometre kapsayacak" açıklamasında bulundu.



Yeni Şafak 


Geri Dön