25 / 04 / 2024

Suudi Arabistan, Gazze'nin imarı için UNDP'ye 31,8 milyon dolar bağışladı!

Suudi Arabistan, Gazze'nin imarı için UNDP'ye 31,8 milyon dolar bağışladı!

Suudi Arabistan’ın, Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’na (UNDP) 31,8 milyon dolar bağışladığı bildirildi. İşte UNRWA'ya yapılan yazılı açıklama...



Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşundan (UNRWA) yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan evlerin yeniden imarı için UNRWA ile UNDP arasında mutabakat zaptı imzalandığı belirtilerek, Suudi Arabistan’ın söz konu proje için UNDP’ye 31,8 milyon dolar bağışladığı ifade edildi. 


Açıklamada, söz konusu projeyle Filistinli mülteciler dışında Filistinlilere ait 5 bin evin yenilenmesinin yanı sıra 3 okul için de eşyalar alınacağı kaydedildi. 


İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. Filistin İskan Bakanlığı, UNRWA ve UNDP işbirliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz duruma gelmişti.



AA


Geri Dön