24 / 04 / 2024

Suudi Arabistan kuzey-güney yolcu treni 2015’te hazır olacak!

Suudi Arabistan kuzey-güney yolcu treni 2015’te hazır olacak!

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve ülkenin güneyini kuzey bölgelere bağlayacak yolcu demiryolu hattının 760 milyon dolara mal olacağı bildirildi. Yolcu treni hattının büyük kısmı tamamlandı ve 2015’in başından itibaren kademeli olarak hizmete açılacak..




Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve ülkenin güneyini kuzey bölgelere bağlayacak yolcu demiryolu hattının 760 milyon dolara mal olacağı bildirildi. 


Demiryolları tarafından yapılan açıklamayagöre bin 418 kilometre uzunluğundaki yolcu treni hattının büyük kısmı tamamlandı ve 2015’in başından itibaren kademeli olarak hizmete açılacak. Taşeron firmaların halen yolcu istasyonları ve diğer bakım işlerini tamamlamaya çalıştığı öğrenildi.


Yolcu hattı başkent Riyad ile Suudi Arabistan’ın Ürdün sınırındaki Hadita bölgesini birbirine bağlayacak ve hat ardından doğu liman kenti Dammam ile birleşecek. Bu hat ile ayrıca tüm Körfez ülkelerini bağlayacak Körfez İşbirliği Konseyi demiryolları projesine önemli katkı sağlanmış olacak.


Kaynaklara göre Ortadoğu’nun en büyük ekonomisine sahip Krallık, tüm ülkeyi dolaşacak entegre demiryolu projesi için 5,7 milyar doların üzerinde harcama yapmayı planlıyor. Proje kapsamında kuzey endüstri bölgelerinden fosfat ve diğer ürünlerin taşınmasına yönelik kargo hattı da inşa edilecek.


 

Akit Haber


Geri Dön