19 / 04 / 2024

Suudi Arabistan'ı selden Eser ve Onur İnşaat koruyacak!

Suudi Arabistan'ı selden Eser ve Onur İnşaat koruyacak!

Arabistan'ın Cidde şehrini aşırı yağışlar sonucu oluşan sel felaketine karşı koruyacak projenin yapımını üstlenen Eser İnşaat ve Onur inşaat yapacak. Şirketler, 141 milyon dolarlık işin yapımını 110 gün içinde 4 bin işçi ve 600 makine çalıştırarak gerçekl



Eser Taahhüt ve Sanayi AŞ ve Onur Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti. firmalarının kurduğu ortak girişim şirketi Suudi Arabistan'da 141 milyon dolarlık ihale kazandı. Suudi Arabistan'ın Cidde şehrini aşırı yağışlar sonucu oluşan sel felaketine karşı koruyacak tedbirleri içeren projenin yapımım üstlenen Eser Taahhüt ve Sanayi AŞ ve Onur Taahhüt ve Ticaret Ltd.Şti firmalarının kurduğu ortak girişim şirketi, 141 milyon dolarlık işin yapımını 110 gün içinde 4 bin işçi ve 600 makine çalıştırarak gerçekleştirecek.

Dünyanın en büyük uçağı makine şevki için Ankara'da

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eser Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu, "Proje kapsamında, Yağmur suyu kanalları, su tutma havuzları, pompa istasyonları, kanallar ve mevcut kanalların temizlenmesi işleri' yapılacak" dedi.

Adiloğlu, "Makine ve personel temini ve nakliye işlerinin çok hızlı bir şekilde yapılma zorunluluğu nedeniyle, nakliyeler havayolu ile yapılacak. Bu nedenle kiralanan dünyanın en büyük nakliye uçağı ANTONOV 225,  Ankara  Esenboğa Havaalanı'na indi. İş makinelerini yükledikten sonra Cidde'ye hareket edecek. 3 uçak ve 1 gemi ile makineleri acil olarak Cidde'ye sevk edeceğiz" dedi.

Eser Taahhüt ve Sanayi AŞ 1986 yılında kuruldu. 1973 yılında başlayan ve farklı ortaklık yapılarındaki şirkeüer ve işler ile önemli tecrübeler kazanıldı. Enerji sektöründe önemli yatırımları bulunuyor. Şirket, 5 adet HES'i tamamlamak üzere. Bu yıl sonunda 800 MW kurulu gücünde bir adet doğal gaz çevrim santrali inşaatına başlayacak. Önümüzdeki yıl 3 adet yeni HES inşaatına başlamak için hazırlık yapıyor. Eser, dünyada müteahhitlik ve mühendislik konularındaki en saygın dergilerden biri olan ENR'ın "En Başarılı Uluslararası 225 Müteahhitlik Firması" (Top 225 International Contractors) listesinde de yer aldı.

Onur Taahhüt'ün yurtiçi ve yurtdışında 15 şantiyesi var

Onur Taahhüt ise faaliyetlerine 1981 yılında Çetin İşletmeleri adı altında başladı. 1981-1990 yılları arasında devlet yolu ve il yolu yapımı ve onarımı işlerinde çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar aşamasında temel makine parkının oluşturulması yönünde yatırımlar yapıldı ve makine parkının da kademeli olarak güncel tutulması ve yemlenmesi için çaba gösterildi. Firma yurtiçi alt yapı yatırımlarında gösterdiği gelişmelere paralel olarak, yurtdışı alt yapı yatırımlarında da yer alabilmek için 1991 yılında Onur Taahhüt Taşımacılık ve Ticaret Ltd. şirketini kurdu. Yurtiçi ve yurtdışı birçok projeyi başarılı bir şekilde bitiren firma, halen yurtiçi ve yurtdışında onbeşin üzerindeki şantiyede çalışmalarını sürdürüyor.

Projeyi bizzat Prens takip ediyor

Suudi Arabistan'da kazandıkları projede zamana karsı yapılan yarışta makinelerin bir kısmını önden uçakla gönderme kararı aldıklarını açıklayan İlhan Adiloğlu, "Proje Cidde şehri için cok büyük önem taşıyor. Projeyi bizzat Mekke Valisi olan Prens Al Faysal takip ediyor, isi cok hızlı ve kaliteli bir şekilde tamamlayarak Suudi Arabistan'da bugüne kadar göstermiş olduğumuz basarımızı devam ettireceğiz. Bunun için makineleri 3 uçak ve 1 gemiyle gönderiyoruz. Suudi Arabistan'daki 6'ncı işimizle birlikte bu ülkedeki iş hacmimiz 1 milyar doları aşmıştır. Suudi Arabistan'ın çeşitli şehirlerinde 2 işimizi tamamladık ve 4 işimize devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Özüm Örs / DÜNYA


Geri Dön