28 / 03 / 2024

Suudi Prens Turki Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapacak!

Suudi Prens Turki Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapacak!

Suudi kraliyet ailesinden Prens Turki bin Muqrin bin Abdülaziz el Suud, bu ay yatırım için Türkiyeye geldi. Kral Abdullahın kardeşi Prens Muqrin bin Abdülazizin oğlu olan Prens Türki, TMA Turki Gayrimenkul İnşaat Ticaret adlı bir şirket kurdu



Suudi kraliyet ailesinin genç üyelerinden Prens Turki bin Muqrin bin Abdülaziz el Suud, bu ay yatırım için Türkiyeye geldi. Kral Abdullahın kardeşi Prens Muqrin bin Abdülazizin oğlu olan Prens Türki, TMA Turki Gayrimenkul İnşaat Ticaret adlı bir şirket kurdu. Pres Turkinin babası Prens Muqrin, Suudi Arabistanın en etkili isimleri arasında yer alıyor. Prens Muqrin, Ortadoğunun en güçlü istihbarat servisleri arasında gösterilen Suudi Arabistan istihbaratının (GİB) başındaki isim... Prens Muqrin, 2009 yılında sürpriz bir ziyaretle Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir görüşme yapmıştı.

Kayıtta Prens Hazretleri
Türkiyedeki şirketini 250 bin lira sermayeyle kuran Prens Turki, babası Prens Muqrin gibi pilot. Hem helikopter, hem de uçak pilotluğu yapan Prens Turki, İngiltere ve Lübnanda açtığı uçuş okullarının ardından şimdi ana hissedarları arasında yer aldığı Ciddedeki Rabigh Wings Aviation Academy adlı uçuş okulunun CEOsu.
Prens Türki, İstanbulda kurduğu şirketin kayıtlarında Prens Turki bin Muqrin bin Abdülaziz Al Saud Hazretleri ismiyle yer aldı.

Mütekabiliyet engeli...
Suudi vatandaşlarının İstanbulda  ev  sahibi olma isteğinin önünde mütekabiliyet engeli bulunuyor. Suudiler Türkiyede  kendi üzerlerine ev alamıyor. Ancak şirket kurarak veya kurulu şirkete ortak olarak gayrimenkul sahibi olabiliyorlar. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konut satışlarında bu şartı kaldırmayı planladıklarını açıklamıştı. Bu durumda 10 milyar dolara yakın bir konut pazarının önünün açılması bekleniyor.
Suudi prensin de sadece gayrimenkul almaktan ziyade Türkiyede inşaat sektöründe yer alması bekleniyor. Prens Turkinin havacılık ve müteahhitliğin yanı sıra turizm ve medya yatırımları da var.

Serkan Arman/Milliyet

 


Geri Dön