23 / 04 / 2024

Suudi prensin evine Elemeği Project Solutions imzası!

Suudi prensin evine Elemeği Project Solutions imzası!

Bursalı mimarlık firması, Türkiye’nin ve dünyanın en gözde otellerine, tasarım, proje ve anahtar teslimi iş yapıyor. Elemeği Project Solutions; Bursa’daki firmalardan yılda 20 milyon liralık satın alma yaparak şehir ekonomisine de katkı sağlıyor.



Dünyanın gözde markalarının tercihi Bursalı Elemeği Project Solutions oldu. İş potansiyelinin yüzde 70’ini yurt dışında gerçekleştiren şirket, birçok oteli inşaat halinde alıp, kendi mimari projesini uygulayarak anahtar teslim işler yapıyor.

Elemeği Project Solutions Yönetim Kurulu Başkanı iç mimar Mehmet Aksöz, yurtiçi ve yurt dışında birçok projenin içinde yer aldıklarını belirterek, “Şirketimizi farklı kılan çok önemli özellik var. Yaptığımız araştırmalar Türkiye’de tek olduğumuzu gösteriyor. Biz proje yönetebiliyoruz, tasarım yapabiliyoruz, üretim yapabiliyoruz, hatta bunların tamamını anahtar teslim yapabiliyoruz” dedi.


BURSALI FİRMALARA YILDA 20 LİRA KAZANDIRIYOR

Birçok firmanın genel merkezlerini İstanbul’a taşırken kendilerinin genel merkezlerini Bursa’da bıraktıklarını ifade eden Aksöz, “Biz milliyetçi bir tavır sergileyerek, yıllık satın almalarımızın tamamını Bursalı firmalardan yaptık. Geçtiğimiz yıl Bursalı firmalardan yaptığımız satın alma tutarı 20 milyon liranın üzerindedir. 2015 yılında bu rakamın 30 milyon lirayı geçeceğini tahmin ediyoruz. Yılın ilk çeyreği de bunu gösteriyor” diye konuştu.


Önemli otel gruplarına işler yaptıklarına vurgu yapan Mehmet Aksöz, “Bunun içerisinde dünya markası olan Hilton, Ramada, Rixos, Dedeman, Montania, Radisson, Crowne Plaza, Marriot, Divan, Swiss, Grand gibi bir çok ünlü otel grubu var. Şu anda 4-5 otel projesini aynı anda sürdürüyoruz. Divan  Adana  otelini anahtar teslim yapıyoruz. Crowne Plaza Oteli’nin çok önemli bölümlerini, Hilton’un İzmir’deki projesini, Şekerbank’ın genel müdürlük binasını yapıyoruz” şeklinde konuştu.


SUUDİ PRENSİN İSTANBUL’DAKİ 3 YALISINİN MİMARİ ELEMEĞİ

Dünya markalarının da projelerini yaptıklarına dikkat çeken Aksöz, şunları kaydetti;

“Suudi prensin İstanbul’daki 3 adet yalı diyebileceğimiz dairelerini yapıyoruz. Yaptığımız bu projeler şirketimizi çok farklı noktalarda tutuyor. Projenin popülerliği zorluk derecesine bağlı. Proje ne kadar zorsa firma olarak orada oluyoruz. Zor noktaların çözümünde mutlaka ilgili firmalar bizi buluyor. Sberbank’ın Yalta’daki Mira Oteli’nin özel alanlarının tamamını anahtar teslim biz yaptık. Mira Oteli, dünyanın en lüks 10 otelinden biri sayılıyor. Şu anki kapasitemizin çok büyük bölümünü yurt dışına ihracat gerçekleştirerek üretimimizi dolduruyoruz. Yurt içi üretimimiz, kapasitemizin yüzde 30’u civarlarında. 2015 yılında hedefimiz, yurt dışı ihracat kapasitemizi yüzde 80’ler seviyelerine çıkarmak.”


Milliyet


Geri Dön